Startlaphoz Csatlakozz!

További egyeztetések várhatóak

NFM: elfogadható átmeneti megoldás a német minimálbér alkalmazásának felfüggesztése

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 31. szombat, 07:18

Elfogadható átmeneti megoldásnak tartja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), hogy Németország felfüggeszti a minimálbér alkalmazását a külföldi fuvarozók esetében - közölte a tárca az MTI megkeresésére pénteken.

    Az NFM válasza szerint a tárca nem kapott előzetes tájékoztatást a szabályozás bevezetéséről a német féltől. Hazai fuvarozói szervezetek tavaly december elején hívták fel a figyelmet az életbe lépő változásokra, illetve a várható hatásokra.

    A minisztérium azonnal jelezte szakmai fenntartásait a német társtárcánál és az Európai Bizottság illetékes szerveinél - közölte a tárca.

    A magyar álláspont szerint kérdéses, hogy az év elején bevezetett szabályozás összeegyeztethető-e az Európai Unió egységes belső piaci politikájával, a szolgáltatásnyújtás szabadsága és a tisztességes verseny elveivel.

    A fejlesztési tárca szorgalmazta a visegrádi országok és más tagállamok közös uniós fellépését, ami a jelek szerint gyors, de véglegesnek nem tekinthető eredményre vezetett - hangsúlyozta válaszában az NFM, hozzátéve, hogy a helyzet megnyugtató rendezését az Európai Bizottság és Németország között megindult egyeztetések szolgálhatják.

    A német kormány korábban úgy rendelkezett, hogy a munkáltató a Németországon áthaladó külföldi kamionvezetőknek is az óránként 8,50 eurós német minimálbért köteles kifizetni. Pénteken bejelentették, hogy felfüggesztik a rendelkezést, mindaddig, amíg nem tisztázódnak annak uniós jogi kérdései.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - NFM: elfogadható átmeneti megoldás a német minimálbér alkalmazásának felfüggesztése.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector