Startlaphoz Csatlakozz!

. A munkáltatói adómegállapításról az adózók április 30-ig igazolást kapnak

Hétfőig lehet a munkáltatótól adómegállapítást kérni

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 31. szombat, 15:37

 A munkavállalók legkésőbb február 2-ig nyilatkozhatnak arról, kérik, hogy munkáltatójuk készítse el személyijövedelemadó-bevallásukat.

    Ezzel a lehetőséggel azok élhetnek, akik kizárólag egy munkahelyről kaptak az elmúlt évben adóköteles jövedelmet. A munkáltatói adómegállapításról az adózók április 30-ig igazolást kapnak, ezután nincs egyéb teendőjük. Tavaly csaknem 870 ezer adózó szja-bevallását készítette el munkáltatója.

    Ha a munkáltató nem vállalja az adómegállapítást, lehetőség van a NAV közreműködésével készülő egyszerűsített bevallásra - ezt február 16-ig lehet kérni -, amelynek révén ugyancsak egy nyilatkozat kitöltésével letudható az adóbevallás.

    Bármely bevallási módot választja is valaki, február 2-ig meg kell kapnia a kifizető igazolását a tavalyi jövedelemről és az év közben levont adóelőlegről. Az igazolás tartalmazza azt is, ha az adózó a NAV közreműködését kérheti.

    A munkáltatói adómegállapítást a 14NY29-es, az egyszerűsített bevallást a 1453NY jelű nyilatkozatban lehet kérni. Az szja-bevalláshoz szükséges nyomtatványok a NAV honlapján és ügyfélszolgálatain elérhetők.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Hétfőig lehet a munkáltatótól adómegállapítást kérni.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector