Startlaphoz Csatlakozz!

A szakszervezetek elutasítják a tervezetet, mely tovább csökkenti a hivatásosok jogait

Társadalmi egyeztetés az új közszolgálati törvényről

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 01. vasárnap, 07:47


A szolgálati törvény az illetményemelést leszámítva egyértelműen az állomány eddig meglévő jogainak további csökkenését, elvonását tartalmazza, ezért a javaslatot a szolgálati viszonyban állók, többsége érdekében nem támogatják - közölte Powell Pál, a Belügyi Érdekegyeztető Tanács Munkavállalói Oldal elnöke.
 
   A közszolgálati életpálya kidolgozásával összefüggő feladatok végrehajtásának koordinálása tavaly augusztusban nevezte ki a belügyminiszter miniszteri biztossá Bakondi György országos katasztrófavédelmi főigazgatót. A kinevezése már akkor szakmai körökben megrökönyödést keltett, hiszen a nyugdíjas határőrből lett tűzoltó nem a szakszervezetekkel való együttműködéséről híres. Az eltelt időben ez bebizonyosodott, az érdekvédelmi szervezetek  érdemi bevonása nélkül kerül a kormány elé a törvénytervezet.
 
Nyírják a jogokat
 
   A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete az aggodalmait a rövidke szakértői egyeztetésen kifejtette. Egyebek között nem értenek egyet azzal, hogy a Magyar Rendvédelmi Kar tagja, tisztségviselője nem lehet olyan személy, akit szakszervezeti tisztségviselőnek választottak. A polgári nemzetbiztonsági szolgálatok hivatásos állományú tagjai még rosszabbul járnak, ők még érdekvédelmi szervezetet sem hozhatnának létre.
 
   A nyilvánosságra hozott törvénytervezet a véleménynyilvánítás szabadsága résznél egy merőben szokatlan rendelkezést is tartalmaz: „A hivatásos állomány tagja az internetes felületen, magánszemélyként történő megnyilvánulása, magánvélemény nyilvánítása során a hivatásos állományba tartozására, vonatkozó adatot nem hozhat nyilvánosságra.” Azon túl, hogy nyelvtanilag zavaros a mondat, előreveti, hogy a tűzoltók, rendőrök a jövőben még a Facebook adatlapjukra sem írhatják ki, hivatásos állományban vannak, nem közölhetnek magukról egyenruhás fotókat, meg se említhetik, hogy mi a foglalkozásuk.
 
   A korábbi szolgálati törvényből viszont változatlanul átemelték, hogy „a hivatásos állomány tagja köteles a hivatásával össze nem függő szervezettel fennálló, valamint újonnan létesülő tagsági viszonyát előzetesen, az állományilletékes parancsnoknak írásban bejelenteni”. Ennek értelmezési problémájára a Lánglovagok Egyesület már korábban felhívta a figyelmet.
 
Várják a véleményeket?
 
   A rendvédelmi szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló törvény tervezetét január 30-án bocsátotta társadalmi egyeztetésre a Belügyminisztérium. A véleményeket február 4-ig a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre lehet elküldeni. Ezeket nyilván majd annyira veszik figyelembe, mint az érdekvédelmi szervezetek aggodalmait.
 
Forrás: langlovagok.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Társadalmi egyeztetés az új közszolgálati törvényről.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector