Startlaphoz Csatlakozz!

Az ösztöndíjakat a rezidensek csalinak tartják

Még több orvos ment külföldre dolgozni

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 01. vasárnap, 13:31

A Fidesz szólamaival ellentétben még a korábbinál is több orvos ment külföldre dolgozni tavaly – derül ki a Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal (EEKH) adataiból. Nagy részük rögtön az egyetem elvégzése után külföldre megy.

   „Három olyan kollégám van, aki a munkaidő felében külföldön dolgozik vállalkozóként, a munkaidő másik felében pedig itthon: két aneszteziológus és egy ideggyógyász kolléga” – mondta az RTL Klubnak Dr. Tiba Sándor, a Semmelweis Kórház főigazgatója.
 
  Az EEKH adatai szerint míg 2013-ban 948, addig 2014-ben 955 orvos ment külföldre – több mint felük frissdiplomásként. Pedig Orbán Viktor tavaly még azzal büszkélkedett, hogy megállították az orvoselvándorlást. A kormányfő beszédében úgy fogalmazott: „Sikerült megfordítanunk azt a trendet, miszerint az orvosok nagy számban külföldön keresik a boldogulásukat. Még ugyan sokan hagyják el Magyarországot, de már kevesebben mennek el, mint korábban, és a 2009-es szint alá szorítottuk az elvándorlást.”
 
   Orbán Viktor szavaihoz adalék: 2009-ben 887 orvos döntött a külföldi munkavállalás mellett.
 
   Az egészségügyi államtitkárság ösztöndíjpályázatokkal próbálja az orvosokat itthon tartani. Dénes Tamás, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke az RTL Klubnak azt mondta, az ilyen ösztöndíjakat a rezidensek csalinak tartják, a szakvizsgával ugyanis elvész a támogatás – „Abban a pillanatban, hogy sokkal nagyobb felelőssége van és sokkal többet kell dolgoznia szakorvosként, a felére csökken a bére” – mondta Dénes Tamás.

Forrás: 168 óra

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Még több orvos ment külföldre dolgozni.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector