Startlaphoz Csatlakozz!

Más áruházakban foglalkoztatják a dolgozókat

Megmenti alkalmazottainak többségét a Tesco

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 02. hétfő, 15:43

Nagyobbrészt más áruházaiban foglalkoztatja tovább bezárásra váró tucatnyi egysége dolgozóit a Tesco. A távozók végkielégítéséről ugyanakkor még tárgyal a vállalat a szakszervezetekkel, de hamarosan megszülethet az egyezség – írja a Népszabadság.

  A bezárásra ítélt áruházak dolgozóinak döntő többségét el tudja helyezni más egységeinél a Tesco. Lapunk információja szerint a 13 üzlet összesen mintegy 570 alkalmazottjából nem éri el a százat azok száma, akik nem fogadták el a számukra felkínált új állást a kiskereskedelmi láncnál. Jelenleg a távozó dolgozók végkielégítésének feltételeiről folyik az egyeztetés a vállalat és a szakszervezetek között, de úgy tudjuk, rövidesen dűlőre jutnak a kérdésben.
 
  A Tescónál egyelőre nem kommentálták a kiszivárgott híreket. Az áruházláncnál csak annyit közöltek, hogy a tárgyalások még folyamatban vannak, s amikor a távozó dolgozókkal megszületik a megállapodás, akkor majd a közvéleménnyel is tudatják, hogy mi lett a közelmúltban bejelentett boltbezárások végeredménye.
 
   A Tesco két hete jelentette be, hogy 222 üzletéből bezárja 13, részint kicsi, évek óta „eladósorban lévő”, illetve felerészben nagyobb, 3-4 ezer négyzetméteres áruházát. Az üzletek többsége vidéki városokban működik, mindössze egyetlen budapesti egységet érintett a bezárás, egy kisméretű áruházat. A Tesco a döntését a kabinet, illetve a parlament tavalyi lépéseivel magyarázta.
 
  A kormánytöbbség ugyanis többek között törvénybe iktatta, hogy két év veszteséges működés után kötelezően fel kell hagyni a napi fogyasztási cikkek forgalmazásával, ami egy olyan kiskereskedelmi cégnek, mint amilyen a Tesco is, lényegében a véget jelentené, be kellene zárnia. Emellett az élelmiszerlánc-felügyeleti díjat idén januártól a korábbi tizenötszörösére emelték – a hét legnagyobb áruházlánc esetében ez összesen mintegy 30 milliárd forintos pluszterhet jelent. A vállalat mindezek miatt úgy döntött, hogy azokat az áruházait, amelyeket eddig annak ellenére tartott nyitva, hogy veszteségesen működtek, most bezárja. – Lényegében törvény kötelez arra, hogy becsukjuk a boltot – kommentálta a döntést Nigel Jones, a Tesco vezérigazgatója az Indexnek adott interjúban. A kormány szerint azonban az áruházak bezárásának nem ez volt a valódi oka. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter úgy fogalmazott: „Kínos az, amikor ennek a felelősét nem a cég gazdálkodásában, hanem másokban kívánják megtalálni”.
 
  A tárcavezető szerint méltatlan, hogy egy eddig jól működő vállalkozás külső szereplőben, éppen a kormányban próbálja megtalálni a létszámleépítésének okát, amelyre valójában anyacége, a brit Tesco nehézségei miatt kényszerült. Varga Mihály egyben megjósolta, hogy az elbocsátott dolgozók hamar munkát fognak találni, mivel szerinte kétezer betöltetlen állás van a kiskereskedelemben – úgy tűnik, Varga Mihálynak ebben végül igaza lesz, mivel a dolgozók zöme valóban el tudott helyezkedni, méghozzá a Tescón belül.
 
Használt zsemleosztó eladó!
 
   Internetes aukción igyekszik értékesíteni feleslegessé vált eszközeit a Tesco – számolt be a Napi.hu. Az áruházlánc 80 tételt kínált megvételre a február 27-én záruló aukción, így többek közt nyújtó-, szeletelő-, csomagológépeket, kenyérosztót, munkaasztalokat, pizzakemencét, értékmegőrző dobozokat, pultmérlegeket is. A legdrágább eladó eszköz egy König márkájú zsemleosztó és gömbölyítő berendezés, kikiáltási ára 1500 euró (mintegy félmillió forint). De a kínálatban van még kenyérosztó 900, nyújtógép 700 vagy átengedőkapu 400 euróért.
 
Forrás: Népszabadság
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Megmenti alkalmazottainak többségét a Tesco.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector