Startlaphoz Csatlakozz!

Elkezdődött a Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. beolvasztása

Az átláthatóság jegyében épít le dolgozókat az MFB

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 03. kedd, 14:26

Az év első hónapjában megindult a Magyar Vállalkozásfinanszírozási (MV) Zrt. beolvasztása a Magyar Fejlesztési Bank Zrt.-be, a bankcsoporton belüli integrációnak köszönhetően csökken az MFB Zrt. munkavállalói létszáma. A hatékonyabb, átláthatóbb, olcsóbb szervezet felállításával  éves szinten kétmilliárd forint megtakarítás elérését célozta meg a bank - közölte az MFB.

    Az MFB hangsúlyozza, hogy a tavaly ősszel a tulajdonos által elfogadott, az abban foglalt stratégiai fókuszoknak megfelelő, új működési modell gyakorlatba ültetése a terv szerint haladt   januárban. A pénzintézet forráskezelői szerepével összhangban megkezdődött az MV beolvasztása, és ezzel párhuzamosan kezdetét vette a leánycégek üzleti irányító, támogató és ellenőrző funkciójának bankba telepítése.
 
    A központosítás részeként a bankcsoport korábban bejelentett karcsúsításával kapcsolatos lépések is elindultak, ennek keretében az MFB Zrt. 2015. február 1-jét követően létszámcsökkentést hajt végre a csoportos leépítést meg nem haladó mértékben. Az ésszerűsítés nyomán csökken a szervezeti egységek és a vezetői szintek száma a banknál - áll a közleményben.

    Az üzemi tanáccsal történt egyeztetést követően, még februárban életbe lépnek az új szabályozások, köztük a bank új szervezeti és működési szabályzata, ami a menedzsment összetételére és feladataira is hatással lesz. Ezzel egy időben a bank teljes juttatási rendszerét felülvizsgálja.

    A Magyar Fejlesztési Bank célja, hogy a kormánnyal folyamatosan egyeztetve - a kormány gazdaságpolitikájának támogatása mellett - az Államreform Program célkitűzéseinek megfelelően csökkentse működési költségeit és növelje versenyképességét - írja az MFB.

    Az MFB stratégiájába foglalt átfogó korszerűsítési program a működés terén, éves szinten közel 2 milliárd forintos megtakarítással számol,de a bank új feladatainak függvényében, csoportszinten a kiadáscsökkentés ennek többszöröse lehet.
 
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az átláthatóság jegyében épít le dolgozókat az MFB.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector