Startlaphoz Csatlakozz!

Reprezentatív felmérés közösségi finanszírozással

Végre kiderülhet, hogy akarják-e az emberek a vasárnapi zárva tartást

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 11. szerda, 12:47

A kormány nem kérdezte meg az embereket, hogy támogatják-e a vasárnapi zárva tartást, és semmi esélye annak, hogy március közepéig népszavazást írjanak ki. Egy állampolgár úgy döntött, hogy a kérdésről reprezentatív felmérést készít a három legnagyobb közvélemény-kutatóval, melynek költségeit közösségi finanszírozással teremti elő – írja a Világgazdaság.

   „A terv az, hogy reprezentatív közvélemény-kutatási eredményeket szerzek, melyekkel szembesíteni lehet a kormányt. Abban reménykedem, hogy egyértelműen kiderül: az emberek jelentős többsége nem támogatja a vasárnapi boltbezárást” – mondja Balla Péter, aki elindította a projektet. „Ha ezt az eredményt hozza a kutatás, akkor a kormány szembesül azzal, hogy nem az emberek érdekei és kívánsága szerint cselekszik, és nem az őt meghatalmazó polgárok akaratát juttatja érvényre, ami a dolga lenne.”
 
   A kezdeményezés vezetőjének nem titkolt álma az, hogy az eredmények ismeretében a kormány meghátrál, és újragondolja az elhamarkodott, gazdaságilag nem megalapozott törvényt. Hiú ábrándokat azonban nem kerget: „bármi is lesz az eredménye a kutatásnak, nem hiszem, hogy a kormányt ez lépéskényszerbe hozná.”
 
   Ha összegyűlik a kitűzött 1300 eurós összeg, akkor a kutatás márciusban lezajlik, és az eredmények nyilvánosak lesznek, a teljes költség-elszámolással együtt. Ha február végéig nem gyűlik össze a pénz, akkor minden  támogató visszakapja a befizetését. „Mindezt civilként, magánemberként teszem, pártok támogatása nélkül” – hangsúlyozza Balla, aki nem is szeretné, hogy bármelyik párt beálljon a kezdeményezés mögé.
 
   További információt itt talál, adományozni pedig itt lehet.
 
Forrás: Világgazdaság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Végre kiderülhet, hogy akarják-e az emberek a vasárnapi zárva tartást.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector