Startlaphoz Csatlakozz!

Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

Konferencia a család és a munka egyensúlyáról

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 11. szerda, 13:13

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szervezi csütörtökön az Akadémián a házasság hete programsorozat keretében. Beszédet mond Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége és Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár is.

   A 2012-ben elhunyt Kopp Mária orvos által életre hívott - a tervezett gyerekek megszületését támogató - mozgalom rendezvényén a házassággal, párkapcsolati konfliktusokkal és a gyerekvállalással kapcsolatos előadásokat, kerekasztal-beszélgetéseket tartanak. Bemutatkoznak a házasság hete idei „arcai”: Tomka János főiskolai tanár, a Károli Gáspár Református Egyetem tanszékvezetője és Tomkáné Zsáry Anikó építészmérnök, valamint Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter színész.

    A magyarországi házasság hetét - idén február 8-15. között - a keresztény egyházak és civil szervezetek összefogásában tartják, az idén megtartó hűség mottóval meghirdetett rendezvénysorozat központi programjainak fővédnöke Herczegh Anita. Magyarországon 2008 februárjában, a Bálint naphoz kapcsolódóan rendezték meg először a házasság hetét, amelyhez a kezdetektől csatlakoztak a keresztény felekezetek, illetve több, a házassággal, családgondozással foglalkozó szervezet.

   Az országos rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a házasságban problémákkal szembesülőknek. A hazai eseménysorozathoz évről évre több magyarországi és határon túli nagyváros és település csatlakozik programokkal. A programok a www.hazassaghete.hu oldalon és ugyanezen a néven a Facebookon is elérhetőek.

  Az elmúlt csaknem két évtizedben nemzetközivé vált házasság hete mozgalomhoz sok ismert közéleti személyiség csatlakozott, kifejezve elköteleződését a házasság, a család ügye iránt. A programot olyan neves közéleti személyiségek is támogatták, mint például Tony Blair volt brit miniszterelnök, Mary McAleese, Írország korábbi köztársasági elnöke, valamint 2013 óta Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége.

   A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom a rendezvényre szóló meghívójában azt írta, szeretné elérni, hogy családbarátabbá váljon a magyar társadalom, háruljanak el a gyermekvállalás előtt tornyosuló akadályok, kerüljön egyensúlyba a munka és a magánélet. Azt írták, egy nemzetközi kutatás szerint a magyar társadalom a leginkább családbarát Európában: a magyar fiatalok átlagosan 2-3 gyermeket szeretnének vállalni, bár végül csupán 1-2 gyermekük születik.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Konferencia a család és a munka egyensúlyáról.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector