Startlaphoz Csatlakozz!

A KASZ mintegy kétezer forintos béremelést szeretett volna elérni

Auchan: a bérek bánják a vasárnapi zárva tartest

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 12. csütörtök, 12:34

Amikor a szakszervezet tárgyalni akart az idei béremelésről, akkor derült ki, hogy az áruházláncnál olyan idén sem lesz. Okként a kormány legutóbbi, nem éppen baráti intézkedéseit nevezték meg – írja az fn.hir24.hu.

   A vasárnapi zárva tartás miatt nem kapnak béremelést az Auchan dolgozói – mondták el a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) vezetői a Népszabadságnak. Az áruházlánc egészen pontosan a jogszabályváltozásokkal indokolta a szakszervezetnek, melyekrőlitt olvashat.
 
Már öt éve nem emelték a fizetéseket
 
   Az érdekképviselet egyébként mintegy kétezer forintos béremelést szeretett volna elérni a dolgozóknak. A szakszervezet így kommentált: úgy tűnik, a cégnél már nemcsak az árak, hanem a bérek is a földön járnak. Ugyanis ötödik éve nem volt fizetésemelés.
 
   A cégnél ezzel szemben azt hangsúlyozták a lapnak, hogy a béren kívüli juttatásokat fejlesztették az utóbbi években. És nem mellesleg csoportos létszámleépítés sem volt náluk. Januárban a kereskedelmi lánc az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy mindent elkövetnek azért, ne kelljen elküldeni dolgozókat, viszont pár nappal korábban lapunknak arra is utaltak, hogy a beruházásokra, munkahelyekre is hatással lehet a kényszerű vasárnapi szünnap.
 
   A szakszervezet szerint egy átlagos dolgozó nettó 97 ezer forintot visz haza az Auchannál, és cafeteriát is kapnak, egyéni teljesítményük alapján pedig kevesen, de elérhetnek néhány ezer forintos béremelést.
 
   A KASZ-szal május 20-a után ül újra tárgyalóasztalhoz a cég.
 
Forrás: fn.hir24.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Auchan: a bérek bánják a vasárnapi zárva tartest.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector