Startlaphoz Csatlakozz!

Sokszor 28 órát vannak talpon havi nettó 140 ezer forintért

Nem fizetik ki a nővérek túlóráit?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 15. vasárnap, 15:31

Az RTL Klub Házon kívül című műsorában bemutatott magyar ápolónő arról beszélt: nem fizetik ki a túlóráikat, sokszor 28 órát vannak talpon havi nettó 140 ezer forintért. Az internetezők között vannak ápolók, akik arról írnak, örülnek, hogy valaki kiállt értük – írja a 168 óra.

   A műsorban szereplő nő 20 éve dolgozik ápolónőként, jelenleg a Péterfy Sándor Utcai Kórház koraszülött osztályán. A létszámhiány miatt annyit dolgozik, hogy saját gyermekére sincs ideje. A nővérek szerint hónapról hónapra gyűlnek a túlóráik, amiket ki sem fizetnek.
 
   Dr. Sásdi Antal, az intézmény főigazgatója ezt cáfolta: szerinte az elrendelt túlórákat kifizetik, az ápolónő valószínűleg rosszul értelmezi a túlóra fogalmát.
 
   A műsor Facebook-oldalán egy kommentelő azt írta: a dolgozóknak a havi kötelező órán túl plusz műszakokat kell vinniük, hogy a betegek ellátása megoldott legyen. 200-220 órát dolgoznak, mégis a mélyszegénység szélén állnak.
 
   Cser Ágnes, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke elmondta: 20 éve jelzik, hogy nagy a baj, béremelést sürgetnek.
 
   Az RTL Klub Híradója azt tudakolta az egészségügyi államtitkárságtól, számíthatnak-e a nővérek béremelésre. A tárca válasza szerint egy felelős kormány csak az államháztartás rendbe tétele után tud béremelést ígérni. Azt is írták, az első lépéseken már túl vannak, de nyilvánvalóan vannak olyan csoportok az egészségügyben, akikkel még egyeztet a kormány.
 
Forrás: 168 óra
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nem fizetik ki a nővérek túlóráit?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector