Startlaphoz Csatlakozz!

Országos Kereskedelmi Szövetség:

A turizmusnak is betehet a vasárnapi zárvatartás

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 23. hétfő, 18:02

Az idegenforgalom csődjétől tart az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára, ha nem változik a boltok vasárnapi zárva tartásáról szóló törvény. Vámos György az RTL Híradónak azt mondta, kevesebb turista, kevesebb pénzt költ majd Magyarországon. A kormány hajthatatlan, továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy vasárnap senkit ne lehessen dolgoztatni.

  Az országos kereskedelmi szövetség főtitkára szerint az sem elképzelhetetlen, hogy összeomlik az idegenforgalom a vasárnapi zárvatartás miatt. „Nagyon sok nyaralónak elmehet a kedve a belföldi nyaralástól, hiszen ilyen benzinárak mellett azt is megengedheti magának, hogy Horvátországban nyaraljon, ahol vasárnap is vásárolhat” – hangsúlyozta Vámos György. Az érdekképviseleti vezető szerint a külföldi turisták száma is csökkenhet, hiszen sokan azért jönnek Magyarországra, a hétvégén, hogy vasárnap hazafelé bevásárolhassanak.
 
   Korábban volt olyan módosító rendelet a kormány előtt, hogy ne csak világörökségi helyszíneken, kórházakban, repülőtereken és vasútállomásokon lehessenek nyitva boltok, hanem a kiemelt nyaralóhelyeken is, mint a balaton, vagy a Velencei-tó.A kormány azonban nem hajlandó bővíteni a kivételek körét – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő.
 
  A kormányszóvivő kifejtette, hogy a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvény felhatalmazást ad a kormánynak, hogy adott települések vagy településrészek vonatkozásában kivételeket állapítson meg.  Hozzátette: azonban a kormány jelenleg nem lát olyan okot, amely a törvényben foglalt kivételi okok bővítését kormányrendeleti szinten indokolja. Ezért a kabinet egyelőre olyan rendeletet alkot, amely az idegenforgalom kiszolgálásának igényére, a vásárlási szokásokra, a foglalkoztatottak számára és a lakókörnyezet érdekeire tekintettel nem ad lehetőséget a főszabálytól eltérő nyitvatartási szabályok rögzítésére – közölte a kormányszóvivő. (Bár van egy kiskapu a törvényben, amellyel fügét mutathatnak a kormánynak a multik.)
 
SEMMILYEN RACIONÁLIS ÉRV NEM SZÓL A ZÁRVA TARTÁS MELLETT
 
  Gazdasági érdekeket és a vásárlók érdekeit sem támasztja alá a vasárnapi zárva tartás – ezt Prosits Attila a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetségének elnökségi tagja mondta korábban. „Ez a törvényjavaslat sem a kereskedők, sem a vásárlók érdekeit nem szolgálja. Vasárnaponként kétmillió ember jár bevásárolni, ők biztosan rosszul járnak majd.” – mondta Prosits. A vásárlók érdekeit nem szolgálja, a szakmai szervezetek megosztottak a kérdés kapcsán.
 
Forrás: Piac&Profit

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A turizmusnak is betehet a vasárnapi zárvatartás.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector