Startlaphoz Csatlakozz!

Nem teljesítették a továbbképzést

Hétezer könyvelő engedélyét vonta vissza az NGM

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 24. kedd, 08:39

A Nemzetgazdasági Minisztériumban (NGM) lezárult a könyvelői továbbképzés ellenőrzése: az érintett 55 ezer könyvelő közül 7000 nem teljesítette a továbbképzést, ezért a tárca visszavonta engedélyüket - mondta a SZAK-ma.hu számviteli és adózási portálnak adott interjújában Pankucsi Zoltán, minisztérium adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára.

   A hétfőn megjelent interjúban Pankucsi Zoltán kiemelte: azt vizsgálták, hogy a mérlegképes könyvelők eleget tesznek-e a továbbképzési követelményeknek. A 10 millió forintos éves árbevételt elérő cégeknél a könyvelést csak olyan, megfelelő szakképesítéssel rendelkező könyvelő végezheti, aki szerepel az NGM nyilvántartásában. A nyilvántartásban maradás egyik feltétele, hogy tudásukat naprakészen tartsák, éves továbbképzéseken. Azok, akik elmulasztják a továbbképzést, elveszítik az engedélyüket - mondta az államtitkár.
 
   Az érintett könyvelők többsége komolyan vette a továbbképzési kötelezettséget, és elfogadta, hogy ez a minőségi munka alapkövetelménye - mutatott rá.
 
  Arra a kérdésre, hogy a könyvelők több mint 10 százalékának kiesése okoz-e zavarokat, Pankucsi Zoltán nemmel válaszolt, és úgy vélte, hogy ennek inkább gazdaságfehérítő hatása van. Jelezte, a könyvelők szerepe azért kiemelt a gazdaságban, mert ők működtetik az önadózás rendszerét. Ha e szakma képviselői magas szakmai színvonalon végzik a munkájukat, akkor az adórendszer is jól működik - tette hozzá.
 
   Az államtitkár a vizsgálati eredmények tapasztalatait figyelembe véve nem zárta ki, hogy tovább szigorítják a felügyeleti rendszert. A cél az, hogy a könyvelői szakma felkészült legyen, és a lehető leghatékonyabban segítse a vállalkozásokat adókötelezettségeik maradéktalan teljesítésében - hangsúlyozta.


Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Hétezer könyvelő engedélyét vonta vissza az NGM.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector