Startlaphoz Csatlakozz!

Czibere: a kormány szövetségese a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cégeknek

Saját erejükből éljenek meg a megváltozott munkaképességűek

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 24. kedd, 11:09

A kormány stratégiai szövetségese és partnere a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cégeknek, mert azok esélyt adnak az embereknek arra, hogy ne szociális támogatásokból, hanem a saját erejükből tudjanak megélni – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

    Czibere Károly a legtöbb megváltozott munkaképességű dolgozót foglalkoztató állami cég, a Főkefe Közhasznú Nonprofit Kft. zuglói üzemében bemutatta azt a gépet, amit a kormány tavaly év végi pályázatán nyert pénzből vettek. Emlékeztetett: a 2,67 milliárd forintos keretösszegű pályázaton a cég 321 millió forintot kapott eszközfejlesztésre. A Főkefe a pályázaton vállalta, hogy ötven emberrel többet foglalkoztat majd a telephelyein.

    Az államtitkár azt hangoztatta, hogy a cégeknek ma érdemes minél több megváltozott munkaképességű embernek munkát adni, foglalkoztatásukhoz újabb eszközöket vásárolni, mert a kormány hosszú távon kiszámítható, fenntartható fejlesztési, szabályozási és finanszírozási környezetet biztosít a számukra.

    Hozzátette: ezek a fejlesztések nemcsak az adott cégekbe, hanem az emberekbe befektetett beruházások is, hiszen a megváltozott munkaképességűek így értékteremtő munkát tudnak végezni.

    Arról is beszélt, hogy január 1-jétől több megváltozott munkaképességű ember tud elhelyezkedni, az erről szóló pályázatot már kiírták az akkreditált foglalkoztatásra. Szabó György, a Főkefe ügyvezetője tájékoztatása szerint a cégnél jelenleg egyebek mellett irodai papírárukat, síkötéseket, orvosi eszközöket, tisztítószereket, autóvillamossági termékeket gyártanak, illetve szerelnek össze, egyik vidéki telephelyükön pedig kóser zöldségeket is termesztenek és dolgoznak fel „egyedülállóan Európában”.

    A Főkefének 53 telephelye van szerte az országban, ezek közül több a hátrányos helyzetű kistérségekben is, ezeken a helyeken csaknem 3500 megváltozott munkaképességű dolgozót foglalkoztatnak. Az állami cég mások mellett látás-, hallás- és értelmi sérülteket, autistákat, fogyatékossággal élő embereket egyaránt foglalkoztat. A Főkefe felnőttképzési intézményként azt is célul tűzte ki, hogy a megváltozott munkaképességű embereket átvezesse a nyílt munkaerőpiacra.

 


Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Saját erejükből éljenek meg a megváltozott munkaképességűek .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector