Startlaphoz Csatlakozz!

A cég jelenleg 1760 embernek ad munkát

Hétszáz új munkahelyet hoz létre Sopronkövesden az Autoliv cég

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 24. kedd, 11:44

Biztonságiöv-gyárának bővítésével 700 új munkahelyet teremt Sopronkövesden az Autoliv svéd autóipari vállalat. A fejlesztéssel, amelyet hétfőn jelentettek be Budapesten a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, Európa legnagyobb biztonságiöv-gyára lesz a sopronkövesdi.

    A jelenlegi, 19 ezer négyzetméteres gyártócsarnok mellé a tervek szerint 2018-ra megépül egy új, 15 ezer négyzetméteres egység. A 11 milliárd forintos beruházáshoz a magyar kormány 1,5 milliárd forintos támogatást biztosít kormánydöntés alapján. A beruházással a termelés volumene megduplázódhat, akár évi 40 millió darab biztonsági övet is gyárthatnak majd.

    Az Autoliv - amely a világ 25. legnagyobb, elsőkörös autóipari beszállítója -  a jelentős fejlesztés mellett vállalta, hogy az alapanyagok területén 5 százalékról 20 százalékra, a gépek területén 30 százalékról 50 százalékra növeli a magyar beszállítók arányát - emelte ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

    Megjegyezte azt is, hogy az Autoliv beruházása közelebb visz a három kiemelt külgazdasági cél eléréséhez, miszerint az EU-tagállamok közül Magyarországon legyen a legnagyobb az ipar és az export aránya a hazai összterméken (GDP) belül, és Közép-Európában itt legyen a legmagasabb az egy főre jutó közvetlen külföldi tőkebefektetés (FDI). Szijjártó Péter kijelentette, Magyarország ma már az autóipar egyik fellegvára Európában. Ez az iparág az egyik fő hajtóereje a magyar gazdaságnak, amely az egyik leggyorsabban növekvő nemzetgazdaság az Európai Unióban - tette hozzá.

    Frank Kohrs, az Autoliv európai biztonságiöv-gyártásért felelős alelnöke köszönetet mondott a sopronkövesdi helyi önkormányzatnak és a magyar kormánynak, amiért  támogatták a gyár bővítését.  

    A svéd cég 1993 óta van jelen Magyarországon, jelenleg 1760 embernek ad munkát. A sopronkövesdi üzem többek között olyan autóipari óriások beszállítója, mint az Audi, a BMW, a Daimler, a Volvo, vagy a Volkswagen.

    A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint az Autoliv Ipari és Kereskedelmi Kft. nettó árbevétele 2013-ban meghaladta a 8,3 milliárd forintot, szemben a 2012-es, mintegy 6,3 milliárd forinttal. A cég adózott nyeresége 2013-ban 603,5 millió forintra nőtt a megelőző évi 408 millió forintról.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Hétszáz új munkahelyet hoz létre Sopronkövesden az Autoliv cég .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector