Startlaphoz Csatlakozz!

A drasztikus teljesítménynövelés miatt tiltakoznak

Határozatlan idejű sztrájkba kezdtek a Pick Zrt. pécsi üzemében

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 26. csütörtök, 10:13

Csütörtökön reggel hat órától teljes, határozatlan idejű sztrájkba kezdtek a Pick Szeged Zrt. (Pick Zrt.) pécsi üzemének munkavállalói – közölte az MTI-vel Mózes Tibor, a Liga Szakszervezetek szervezési osztályának vezetője.

    Mózes Tibor a Liga Szakszervezetek MTI-hez eljuttatott közleményét megerősítve azt mondta, a megmozdulásra azt követően került sor, hogy február 10-én már tartottak a dolgozók egy egyórás figyelmeztető sztrájkot a Pick Zrt. által előírt drasztikus teljesítménynövelés miatt.  

   Közlése szerint a munkabeszüntetésben mintegy 200-an vesznek részt, a gyár teljesen leállt, a dolgozók az üzemi étkezdében gyülekeznek, a sajtót nem engedik be a gyár területére.   

  A Liga Szakszervezetek MTI-hez eljuttatott közleményében azt írják, a munkavállalók közt elkeseredést, elégedetlenséget váltott ki, hogy a nyár óta a munkáltató megemelte a műszakonként feldolgozandó félsertések számát 3200-ról 3600-ra, esetenként még többre. Ezt a teljesítményt uqyanakkor a Liga közlése szerint a munkáltató semmivel sem honorálta.  

   A közlés szerint tovább fokozza a feszültséget, hogy a csontozóban azon a szalagon, ahol a Pick munkavállalói dolgoznak, a cég bérmunkásokat is foglalkoztat, akik magasabb bért kapnak, mint a jóval nagyobb tapasztalattal rendelkező munkavállalók.

    A Liga utal arra, hogy az üzemen belül a csomagolórészleget is érinti a probléma, hiszen a feldolgozott áruval ők dolgoznak. Így a csütörtökön kezdődött munkabeszüntetéshez már az ottani kollégák is csatlakoztak.   

  A Liga közleményében kitérnek arra, hogy a Pick Zrt. több üzemében - így például Baján - is hasonló problémák vannak.   

  Mózes Tibor közlése szerint egyeztetés és tárgyalás céljából Nagy Endre, a Pick Zrt. vezérigazgatója Szegedről Pécsre tart.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Határozatlan idejű sztrájkba kezdtek a Pick Zrt. pécsi üzemében.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector