Startlaphoz Csatlakozz!

Most eldől, mekkora lesz a „gigaszakszervezet”

Felemás fúzió kérdőjelekkel

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 26. csütörtök, 14:35

Pénteken tartja az „egyesülés kongresszusát” a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSZSZ). Az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ), a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma 2013. decemberében alakította meg a gigaszakszervezetként beharangozott új konföderációt – írja a Magyar Hírlap.

   Akkor még úgy tervezték, egy év átmeneti idő alatt tisztázzák a szervezeti-vagyoni részletkérdéseket, s megtörténik a teljes fúzió. Erre viszont csak most kerülhet sor, ám legfeljebb két szervezet összeolvadására lehet számítani, ugyanis a SZEF múlt heti kongresszusán a küldöttek többsége elutasította a teljes jogutódlással történő egyesülést. Önállóságuk megőrzése mellett azonban továbbra is a MaSZSZ tagjai szeretnének maradni, ma kiderül, hogy ehhez a két másik konföderáció hozzájárul-e. Ha igen, az problémákat okozhat például a vagyongazdálkodásban, ellenben ha kizárják a SZEF-et, az jelentősen csökkentené „az ország legnagyobb érdekvédelmi szervezetének” méretét. Saját bevallása szerint az ASZSZ-nak ötvenezer aktív tagja van, az MSZOSZ-nek 125 ezer, a SZEF-nek pedig 65 ezer. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy annak idején, a volt SZOT-vagyonból való részesedéskor az ASZSZ, a SZEF és az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés vagyonközösséget alkotott, ingatlanvagyonuk máig közös tulajdon.
 
   Még korábban, amikor kiderült, hogy az ÉSZT nem csatlakozik a „gigaszakszervezethez”, igyekeztünk utánajárni, milyen problémák adódhatnak abból, hogy a vele vagyonközösségben lévők beolvadnak az új konföderációba, tekintve, hogy a résztvevők az egyesülési folyamat kapcsán a vagyon „összefésüléséről” beszéltek. Például mi van, ha a gigaszakszervezet el akarná adná a Hotel Benczúrt, az ÉSZT viszont nem ért egyet a döntéssel. Megkerestük Kuti Lászlót, az ÉSZT elnökét, aki elmondta, hogy a SZEF-fel és az Autonómokkal közös ingatlanvagyon üzemeltetését egy vállalkozás végzi. Úgy vélte, nem fog problémát okozni az előálló új helyzet. „Majd kitaláljuk, hogyan fog működni” – tette hozzá.
 
   Nos, az újfajta döntésmechanizmusok kidolgozására továbbra is szükség lehet, hiszen a vagyonközösséget alkotó konföderációk közül az ASZSZ részt vesz a fúzióban, az ÉSZT és a SZEF viszont nem.
 
Forrás: Magyar Hírlap
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Felemás fúzió kérdőjelekkel.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector