Startlaphoz Csatlakozz!

A megkérdezettek több mint 60 százaléka nem is tervez nyugdíjcélú megtakarítást

A magyarok még mindig az állami nyugdíjban bíznak

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 26. csütörtök, 17:46
 
A hazai lakosság mintegy 71 százaléka véli úgy, hogy vélhetően az állami nyugdíj nem lesz elegendő ahhoz, hogy megéljen belőle. Ennek ellenére a megkérdezettek több mint 60 százaléka nem rendelkezik és nem is tervez nyugdíjcélú megtakarítást - derült ki az OTP Öngondoskodási Indexből.

  Az OTP legfrissebb közleménye szerint bizakodásra adhat okot, hogy az elmúlt egy évben, a válság óta először növekedett a pénztári tagok száma és az eseti befizetések összege.

  Az OTP Öngondoskodási Indexből kiderült, hogy a hazai lakosság mindössze 18 százaléka gondolja, hogy a megélhetéséhez elegendő lesz az állami nyugdíj. Külön érdekesség, hogy alig több mint a megkérdezettek fele gondolta úgy, hogy, amikor eléri a nyugdíjkorhatárt, akkor lesz elegendő szolgálati éve ahhoz, hogy nyugdíjba tudjon menni.

   A megkérdezetteknek mindössze 12 százaléka rendelkezik valamilyen kifejezetten nyugdíjcélú megtakarítással, de további 20 százalék tervezi, hogy a közeljövőben szeretne gondoskodni a saját időskori jólétéről.
 
   Tehát a lakosság több mint 60 százaléka valami rendkívüli eseményben bízik.

Forrás: Portfolio

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A magyarok még mindig az állami nyugdíjban bíznak.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector