Startlaphoz Csatlakozz!

Csütörtökön részleges sztrájkot tartottak a munkavállalók

Pick: folyatódnak egyeztetések a bérfejlesztésről

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 27. péntek, 07:03

Az eredeti tervek szerint folytatódnak az egyeztetések a bérfejlesztésről – közölte a Pick Szeged Zrt. annak kapcsán, hogy a húsipari cég pécsi üzemében csütörtökön részleges sztrájkot tartottak a munkavállalók.

    A dolgozók és a cégvezetés között létrejött megállapodásnak megfelelően az átmeneti időre a munkavállalók kompenzációban részesülnek – áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.

    A munkabeszüntetést meghirdető Élelmezésipari Munkavállalók Független Szakszervezetének (ÉMFSZ) és a Liga Szakszervezetek képviselői korábban a pécsi üzem előtt bejelentették, a dolgozók visszamenőleg utalványok formájában kapnak juttatásokat az elmúlt hónapokban végzett pluszmunkáikért, valamint a bérrendszer továbbfejlesztésére, a bérek emelésére, a teljesítmény meghatározására vonatkozó tárgyalások indulnak.

    Mózes Tibor, a Liga Szakszervezetek szervezési osztályának vezetője elmondta, a reggel hat és délelőtt fél tizenkettő között tartó sztrájk ideje alatt a helyszínre érkezett Nagy Endre, a Pick Zrt. vezérigazgatója, aki a mintegy kétszáz sztrájkoló munkavállaló véleményét meghallgatva tett javaslatot a konfliktus rendezésére. Ezt követően az ÉMFSZ tárgyalódelegációja és a munkáltató kidolgozta a konfliktust lezáró megállapodás részleteit, amelynek értelmében a pécsi üzemben foglalkoztatott minden fizikai dolgozó részére február, március és április hónapra a cég havi 10 ezer forint értékű juttatást utalvány formájában biztosít.

    Megállapodás született arról, hogy a bérrendszer továbbfejlesztésére, a bérek emelésére, a teljesítmény meghatározására vonatkozó, május 1-től hatályba lépő új bérrendszer bevezetésével kapcsolatos tárgyalásokat rövid időn belül lefolytatják. Emellett azt is vállalta a munkáltató, hogy mindent elkövet annak érdekében, hogy a létszámproblémákat megoldja.

    Bibók István, az ÉMFSZ elnöke elmondta: a szakszervezet májustól 8-10 százalékos béremelést szeretne elérni a pécsi üzemben dolgozó alkalmazottak számára.

    A csütörtöki megmozdulásra azt követően került sor, hogy február 10-én már tartottak a dolgozók egy eredményt nem hozó, egyórás figyelmeztető sztrájkot a Pick Zrt. által előírt drasztikus teljesítménynövelés miatt.

    Ennek oka az volt, hogy a munkavállalók közt elkeseredést, elégedetlenséget váltott ki, hogy nyár óta a munkáltató a műszakonként feldolgozandó félsertések számát 3200-ról 3600-ra, esetenként még többre emelte. Ezt a teljesítményt ugyanakkor a Liga közlése szerint a munkáltató semmivel sem honorálta.

    A Liga Szakszervezetek korábbi közleménye szerint tovább fokozta a feszültséget, hogy a csontozóban azon a szalagon, ahol a Pick munkavállalói dolgoznak, a cég bérmunkásokat is foglalkoztat, akik magasabb bért kapnak, mint a jóval nagyobb tapasztalattal rendelkező munkavállalók.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Pick: folyatódnak egyeztetések a bérfejlesztésről.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector