Startlaphoz Csatlakozz!

Szolgálati időnek számít

Segélybe olvad a méltányossági ápolási díj

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 27. péntek, 08:41

Márciustól beolvad az önkormányzatok által nyújtható új segélybe a méltányossági ápolási díj, de ettől még szolgálati időnek fog számítani.
  
  Mégsem szűnik meg a méltányossági ápolási díj, s bár a támogatás márciustól beolvad az önkormányzatok által nyújtható új segélybe, a tartósan beteg hozzátartozójukat otthonukban ápolók esetében az továbbra is ápolási díjnak minősül majd, így szolgálati időnek számít, és egészségügyi ellátásra is jogosít – írta szerdai számában a Magyar Nemzet a Lázár János által benyújtott salátatörvény-javaslatra hivatkozva.
 
  A lap közlése szerint a területi államigazgatási szervezetrendszer átalakításával összefüggő egyes törvények módosításáról elnevezésű javaslatcsomag többek között úgy változtatja meg a szociális törvényt, hogy a tartósan beteg embert otthonukban ápoló, eddig méltányossági ápolási díjra jogosult személyek munkáját a jövőben is elismerjék.
 
  Méltányossági ápolási díjat jelenleg azok kapnak, akik otthonukban 18 év feletti, tartósan beteg hozzátartozójukat gondozzák. Akik erre az ellátásra jogosultak, azoknak a munkája szolgálati időnek minősül, s a nyugdíjak számításánál figyelembe veszik az ápolással töltött éveket, és egészségügyi ellátásra is jogosultak. A segélyezési rendszer március 1-jétől hatályos átalakításával azonban a méltányossági ápolási díj az önkormányzatok által nyújtott települési támogatásba olvad bele, ami azt jelentette volna, hogy a korábban méltányossági ápolási díjban részesülők elveszítették volna ezeket a jogosítványaikat.
 
   A törvénymódosító javaslat azonban ennek megakadályozása érdekében előírja: a 18. életévét betöltött, tartósan beteg hozzátartozóját gondozó személy részére megállapított támogatás a társadalombiztosítási tárgyú jogszabályok tekintetében továbbra is ápolási díjnak minősül majd, amennyiben az ellátás havi összege eléri az ápolási díj alapösszegének 80 százalékát – írta a lap.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Segélybe olvad a méltányossági ápolási díj.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector