Startlaphoz Csatlakozz!

Nehezen követhető, kinek mennyi jár majd

Vasárnapi bérpótlék: ez a 100 százalék nem az a 100 százalék

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 27. péntek, 16:39

Nehezen követhető a kormánypárti törvénymódosító javaslatokból, kinek mennyi bérpótlék járna vasárnap. A vs.hu megpróbálkozott a megfejtéssel. El a kezekkel a vasárnapi bérpótléktól!” – üzente a Fidesznek az LMP, amely szerint a napokban benyújtott törvényjavaslatában Szatmáry Kristóf fideszes képviselő elvenné még azt az 50 százalék vasárnapi pótlékot is a kiskereskedelemben dolgozóktól, amely a hatályos törvény szerint járna nekik.

   „Újra bebizonyosodott, hogy az LMP csak az egyes törvényjavaslatokat képes figyelni, és összességében nem képes értékelni az egyes eljárási folyamatokat és javaslatokat” – vágott vissza közleményében a Fidesz. A párt szerint, ha az LMP-frakció a korábban benyújtott kormánypárti javaslatot együttesen értékelte volna az újonnan benyújtott kormánypárti javaslattal, akkor világosan láthatná, hogy a két javaslat összefügg, és együtt értelmezendők. Ennek alapján egyértelmű, hogy a 100%-os bérpótlék mindenkinek jár, akinek azon az öt vasárnapon kell dolgoznia, amikor a törvény lehetővé teszi a munkavégzést – közölte a Fidesz, értelemszerűen a kereskedelmi ágazatra gondolva, hiszen más ágazatokban egyébként nem tilos a vasárnapi munka.
 
   Az MSZP is megszólalt az ügyben. A szocialisták azt javasolják, hogy ne csak a kereskedelemben dolgozók kapjanak dupla pénzt – azon az évi néhány „munkás” vasárnapon –, hanem mindenki, aki bármely ágazatban vasárnap dolgozik. Ha azt vesszük, hogy a szocialisták ugyanerről december elején már benyújtottak egy módosító javaslatot, ám azt a kormánypárti többség nem vette napirendre, az indítvány elfogadására kevés az esély.
 
Forrás: vs.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Vasárnapi bérpótlék: ez a 100 százalék nem az a 100 százalék .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector