Startlaphoz Csatlakozz!

Tudják, mi a feladuk otthon

A Kaposvári Egyetemen pénteken nem kell dolgozniuk a nőknek

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 02. csütörtök, 13:13

A Kaposvári Egyetem egy munkavállalójától jutott el hozzánk az a levél, amit állítása szerint a héten az egyetem összes női alkalmazottja megkapott. A Prof. Dr. Szávai Ferenc DSc rektor és Borbás Zoltán kancellár által aláírt levélben az áll, hogy mivel közeleg a keresztények egyik legfontosabb ünnepe, Jézus feltámadásának megünneplésére készülve arra az elhatározásra jutottak, hogy a rektor és a kancellár munkáltatói jogkörébe tartozó, általános munkarendben foglalkoztatott női munkavállalókat mentesítik 2015. április 3-án, azaz most pénteken a munkavégzés alól, annak érdekében, hogy méltóképpen fel tudjanak készülni az ünnepre, családjaik számára biztosítani tudják a meghitt, békés együttlétet – tudta meg a 444.hu.

  Az ötlet persze nem példa nélküli, a magyar közigazgatás történetében rengeteg hasonló intézkedésre volt példa az elmúlt évszázadokban. De hogy mindez egy felsőoktatási intézményen belül jelenjen meg, az mindenképp léptékváltás, hasonló ötlet miatt egy nyugat-európai egyetemen tippünk szerint kisebb lázadás törne ki.
 


   A levéllel kapcsolatban kerestük Szávai Ferenc rektort, irodájából visszahívást ígértek. A rektor tavaly már bekerült a hírekbe egy rendeletével, amikor dress code-ot vezetett be az egyetem területére, betiltva többek között a dekoltázst, a túl rövid szoknyát, a strandpapucsot vagy a túlzott sminket, egyben előírta az ápolt hajat és körmöt, valamint arcszőrzetet. A rendelkezés országszerte komoly felháborodást váltott ki, a Kaposvári Egyetem harmadikos színészosztálya meztelen akcióval tiltakozott.

Forrás: 444.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Kaposvári Egyetemen pénteken nem kell dolgozniuk a nőknek.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector