Startlaphoz Csatlakozz!

Milyen keretek között gyakorolhatják e jogukat a munkavállalók?

Egy sztrájk anatómiája

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 06. hétfő, 11:00

Magyarországon viszonylag ritka, hogy a munkavállalók szervezett munkabeszüntetést tartsanak. Egy közelmúltbeli sztrájk jó apropó arra, hogy áttekintsük, milyen keretek között gyakorolhatják ezt a jogukat a munkavállalók! – olvasható Kártyás Gábor  munkajogász írása a munkajog.hu oldalán.

  A konkrét esetben egy húsipari munkáltató üzemében tartottak sztrájkot február végén, amely mintegy hat óra után a felek megegyezésével ért véget. Az Élelmezésipari Munkavállalók Független Szakszervezete által szervezett munkabeszüntetéssel a munkavállalók elsősorban amiatt tiltakoztak, hogy a szalagsoron feldolgozandó alapanyag mennyiségét a munkáltató jelentősen megnövelte, de a többletmunka ellentételezése a bérekben nem jelent meg. Ezt a munkavállalók már hosszabb ideje kifogásolták.
 
  A sztrájk a munkavállalók közösségét megillető alkotmányos alapjog, amely alapján a munkavállalók jogosultak a gazdasági és szociális érdekeik biztosítása céljából a munkavégzés beszüntetésével nyomást gyakorolnia munkáltatóra. Az egyéb (különösen az alaptörvénybe ütköző) célok érdekében folytatott sztrájk jogellenes. A sztrájk minden esetben kollektív munkabeszüntetést jelent, tehát egyénileg nem gyakorolható jogosultság. A sztrájkban való részvétel önkéntes, az abban való részvételre, illetve az attól való tartózkodásra senki nem kényszeríthető. A konkrét esetben az üzemben dolgozó munkavállalók túlnyomó része, mintegy kétszáz munkavállaló vett részt a sztrájkban.
 
  A sztrájk egy konfliktus megoldásának csak végső eszköze lehet, és a munkabeszüntetés alatt is érvényes marad a felek együttműködési kötelezettsége. Így a törvény szerint a sztrájk megkezdése előtt kötelezően egyeztetést kell tartani. Ennek megszegése esetén is jogellenes a sztrájk. Sztrájk tehát csak akkor kezdeményezhető, ha a vitatott kérdést érintő egyeztető eljárás hét napon belül nem vezetett eredményre, vagy az egyeztető eljárás a sztrájkot kezdeményezőnek fel nem róható ok miatt nem jött létre (pl. a munkáltató nem jelent meg az egyeztetésen, vagy azt megszakította).
 
  A vizsgált esetben a felek között már február eleje óta tárgyalások voltak folyamatban a vitás kérdések rendezésére. A munkavállalók az egyeztetés alatt éltek a figyelmeztető sztrájk szervezésének jogával is. Eszerint az előzetes egyeztetés alatt egy alkalommal, legfeljebb két óra időtartamban figyelmeztető sztrájk tartható. Ennek célja, hogy „ízelítőt” adjon a munkáltatónak a munkabeszüntetés várható következményeiről, illetve a szakszervezet „tesztelhesse” a munkavállalók sztrájk-készültségét, ezáltal még a huzamosabb leállás előtt növelje a megegyezési készséget.
 
   A sztrájk kezdeményezése, illetve a jogszerű sztrájkban való részvétel nem minősül a munkaviszonyból eredő kötelezettség megsértésének, így emiatt a munkavállalóval szemben hátrányos intézkedés nem tehető (pl. fegyelmi büntetés, vagy a munkaviszony megszüntetése). A munkavállaló azonban csak a sztrájk idejére mentesül a munkavégzési és rendelkezésre állási kötelezettsége alól. Ha a felek között megegyezés születik, vagy a sztrájk más okból véget ér, a munkavállaló köteles újból munkába állni. A jeles esetben a sztrájk ideje alatt a munkavállalók az üzemi étkezdében gyülekeztek, de nem öltöztek munkaruhába, a munkát nem vették fel. A megegyezés után azonban munkavállalók nyomban munkába álltak, a termelés beindult. A sztrájk miatt kiesett munkaidőre díjazás – eltérő megállapodás hiányában – a munkáltatótól nem jár. A jogszerű sztrájk időtartamát a társadalombiztosítás szempontjából szolgálati időként kell figyelembe venni.
 
  A konkrét esetben a sztrájk ideje alatti egyeztetések során a felek az alábbi megállapodást dolgozták ki. Egyrészt, az üzemben foglalkoztatott minden fizikai dolgozó részére három hónapra a munkáltató havi 10.000 Ft értékű juttatást biztosít, utalvány formájában. Másrészt, új megállapodásig a csomagoló üzem területén dolgozóknak a túlórák a tárgyhóban kerülnek kifizetésre, a négyhavi munkaidőkeret megtartása mellett. Egyébként a munkaidőkereten felüli rendkívüli munkaórák elszámolására csak a négyhavi keret lezárása után, a következő havi munkabérrel együtt kerülne sor. A munkáltató vállalta, hogy mindent elkövet annak érdekében, hogy a létszámproblémákat megoldja. Végül, rögzítették, hogy a bérrendszer továbbfejlesztésére, a bérek emelésére, a teljesítmény meghatározására vonatkozó, új bérrendszer bevezetésével kapcsolatos tárgyalásokat a felek rövid időn belül folytatják. A szakszervezet sajtóközleménye szerint a sztrájk lezárását a felek konstruktív együttműködése tette lehetővé.
 
   A sztrájk lezárása persze ritkán jelenti a felek közötti konfliktus teljes feloldását, mint ahogy a sztrájk kezdeményezése sem az első mozzanat a vitában. A jelen esetben is már tavaly nyár óta fennálltak a szakszervezet által kifogásolt problémák. A megegyezés szövegezéséből látható, hogy több ponton további tárgyalások szükségesek. A kollektív munkabeszüntetésre tipikusan csak a vita tetőpontján kerül sor, a 30.000 Ft-os egyösszegű kifizetés ugyan segíthet lehűteni a kedélyeket, de a felekre még bizonyosan hosszas tárgyalások várnak, míg kialakítják a további együttműködés mindkét fél részére elfogadható feltételeit.
 
Forrás: munkajog.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Egy sztrájk anatómiája.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector