Startlaphoz Csatlakozz!

Jobb munkakörülmények, magasabb a fizetések

A szomszédból is elmennek az orvosok

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 08. szerda, 17:07

Nem tudja pontosan sem a szlovák egészségügyi minisztérium, sem a Szlovák Orvosi Kamara (SLK), hogy hány orvos dolgozik külföldön, de a szlovákiai orvosok iránt nagy a kereslet - írta a pozsonyi Új Szó. Egyedül a pozsonyi 4. Job Days mintegy 300 orvosnak kínált állást Németországban és Ausztriában.

   Az egészségügyi minisztérium szerint nem az ő feladatuk az orvosok nyugati munkavállalásának ellenőrzése, de nem tud pontos adatokat a Szlovák Orvosi Kamara sem. Ugyan a kamara állítja ki az erkölcsi bizonyítványokat a külföldre készülő orvosok számára, de erre nincs minden országban szükségük - közölték a lappal. Az összesítés szerint 2010-2014 között 604 ilyen igazolást állítottak ki, azonban az orvosok többsége a külföldi munkavállalás idejére felfüggeszti a kamarai tagságát.
 
  Több oka is van az orvosok elvándorlásának - a jobb munkakörülmények mellett elsősorban a fizetések. A kezdő orvosok mintegy 50-55 ezer eurós éves fizetésre számíthatnak, vagyis még a szlovákiai szakorvosok bérének is a dupláját keresik. A szakorvosok Szlovákiában az átlagbér 2,3-szorosát kaphatják meg a kórházakban, ami havonta mintegy 2000 eurót jelent, míg Németországban a kezdő orvos is 4 ezer euró feletti juttatásra számíthat.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A szomszédból is elmennek az orvosok.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector