Startlaphoz Csatlakozz!

Medián:

A nagy többség elutasítja a vasárnapi zárva tartást

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 09. csütörtök, 12:19

Az emberek többsége azt szeretné, ha nyitva lennének a boltok vasárnap – derült ki a Világgazdaság birtokába került friss felmérésből. A Medián által készített reprezentatív felmérést Balla Péter rendelte meg a cégtől, aki közösségi finanszírozással gyűjtötte össze a pénzt a kutatáshoz.

 A magyarok csaknem kétharmada, egészen pontosan 62 százaléka elutasítja, hogy a hét utolsó napján nem nyithatnak ki a nagyobb üzletek. A Medián 1200 fő megkérdezésével készült országos reprezentatív felmérésében a megkérdezettek 35 százaléka értett csak egyet a március közepe óta hatályban levő zárva tartással, és csak 3 százalék volt bizonytalan.
 
  A zárva tartást leginkább az ellenzékiek utasítják el, de a Fidesz tábora is megosztott. A kormánypárt szavazóinak 48 százaléka egyetért a nyitva tartás korlátozásával, miközben 45 százalék szeretné azt, hogy továbbra is nyitva legyenek a boltok vasárnap. A Fidesz támogatói között legnagyobb a bizonytalanok aránya, 7 százalékos.
 
  A Jobbik és a baloldali pártok támogatói is ellenzik a vasárnapi zárva tartást. A radikális párt táborának többsége nem ért egyet az intézkedéssel, az elsöprő elutasítás azonban baloldalról érkezik. Ezeknek a pártoknak a támogatói közül tízből heten szeretnék azt, hogy ne legyenek zárva az üzletek vasárnap, 28 százalék pedig egyetért a korlátozással.
 
   A pártszimpátia nélküliek kétharmada szeretné visszahozni a nyitva tartás régi rendszerét. 29 százalék támogatja a zárva tartást, 4 százalék itt a bizonytalanok aránya.
 
   Az Ipsos korábbi kutatása szerint a felnőtt lakosság több mint kétharmada, 68 százaléka inkább nem, vagy egyáltalán nem ért egyet a kötelező vasárnapi zárva tartással. Egynegyedük érzi úgy, hogy az új törvény jelentősen megnehezíti az élelmiszerek és a tartós fogyasztási cikkek beszerzését, ez az arány érzékelhetően magasabb, 32 százalék az aktív keresők körében.
 
Forrás: Világgazdaság

 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A nagy többség elutasítja a vasárnapi zárva tartást.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector