Startlaphoz Csatlakozz!

Év eleje óta több mint 30 százalékkal csökkentették a vezetői pozíciók számát

Háromszáz fős leépítés az MKB Bankban

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 10. péntek, 10:36

 Az MKB Bank folytatja a tavaly december óta zajló reorganizációs program végrehajtását, ennek részeként az év során közel 300 státuszt szüntet meg - közölte a hitelintézet.

  A bank vezetése a közlemény szerint már tájékoztatta a csoportos létszámcsökkentésről az illetékes munkaügyi központot, a lebonyolításról, feltételekről pedig konzultációt folytat az üzemi tanáccsal.
 
  Az MKB emlékeztet: az év eleje óta már több mint 30 százalékkal csökkentették a vezetői pozíciók számát. A jelenlegi dolgozói létszámmal azonban nem növelhető a bank működésének hatékonysága. Ezért - az összes szóba jöhető lehetőség mérlegelését követően - csoportos létszámcsökkentés kezdeményezéséről született döntés. Így összességében mintegy 300 státusz szűnik meg a bankban az év egészében - írja közleményében a hitelintézet.

   Az MKB 99,99 százalékos tulajdonosa a magyar állam, amely 55 millió euróért vásárolta meg a pakettet a Bayerische Landesbanktól. Az eladó vállalta, hogy az átadás előtt 270 millió eurós tőkerendezést hajt végre a bankban. A tranzakció 2014. szeptember 29-én zárult.

   Az MNB a pénzügyi közvetítőrendszer egyes szereplőinek biztonságát erősítő intézményrendszer továbbfejlesztéséről szóló 2014. évi törvény alapján rendelte el az MKB Bank Zrt. szanálását, vette át a bank feletti tulajdonosi és igazgatósági jogkörök gyakorlását, egyben szanálási biztosokat rendelt ki.
 

 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Háromszáz fős leépítés az MKB Bankban.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector