Startlaphoz Csatlakozz!

Munkahelyvédelmi akcióterv

A mezőgazdaság kifehérítése a cél

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 13. hétfő, 12:16

A mezőgazdaság kifehérítését és az egyszerűsített foglalkoztatottak állandó, bejelentett munkahelyhez való segítését célozza a munkahelyvédelmi akcióterv kiterjesztése - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyi helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfő reggel.

    Pankucsi Zoltán kifejtette: a mezőgazdaságban sokan dolgoznak - akár idény-, akár állandó jelleggel -, akiket nem jelent be munkáltatójuk. Többen vannak továbbá, akik úgynevezett egyszerűsített foglalkoztatás keretében dolgoznak; egy-egy mezőgazdasági idény végével megszűnik jogviszonyuk, és a következő idényre kell várniuk, hogy dolgozhassanak. A mezőgazdasági ágazatra kiterjesztett kedvezményekkel ezeket a rétegeket segítenék hozzá ahhoz, hogy állandó, bejelentett munkahelyük legyen, amely később a nyugdíjuknál is fontos szempont lesz.

    A helyettes államtitkár azt mondta: a munkahelyvédelmi akcióterv 25 és 55 év közötti mezőgazdasági munkavállalókat érintő kiterjesztéséről szóló javaslatot nemsokára benyújtják az Országgyűlésnek. Ha ott átment a döntési folyamaton, a tervek szerint július elsejétől hatályba léphet a jogszabály.

    A különböző kedvezményezetti csoportokat más-más kedvezmények érintenek majd - mondta Pankucsi Zoltán. Példaként azt említette, hogy az 55 év feletti munkavállalók foglalkoztatásánál megfelezik a munkáltatók közterheit.

    Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter múlt csütörtökön jelentette be, hogy az agrárkamara és földművelésügyi tárca javaslatára úgy döntöttek: a 25 és 55 év közötti mezőgazdasági dolgozókra is kiterjesztik a munkahelyvédelmi akciótervet.

    Pankucsi Zoltán szombaton az M1 aktuális csatornán már beszélt arról is, hogy a munkahelyvédelmi akcióterv kiterjesztése a 25-55 év közötti munkavállalókra a mezőgazdaságban 30-35 ezer embert érinthet, és mintegy 6 milliárd forintot hagyhat az ágazat munkaadóinál.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A mezőgazdaság kifehérítése a cél.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector