Startlaphoz Csatlakozz!

A duális rendszert támogatják a jövőben

Varga: a fiataloknak olyan szakmához kell jutniuk, amellyel el tudnak helyezkedni

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 16. csütörtök, 15:21

A kormány fontosnak tartja, hogy a jövőben a fiatalok olyan szakmához juthassanak, amellyel el tudnak helyezkedni, és amellyel el tudják tartani magukat, családjukat - mondta Varga Mihály Vácon egy új autószerelő tanműhely átadásán csütörtökön.

    A nemzetgazdasági miniszter hozzátette: ezért szükséges, hogy duális szakképzési rendszer épüljön ki a következő években, amelynek legfontosabb eleme, hogy a tanulók sokkal több gyakorlati képzési helyen tanulják meg a szakmát.

     Rámutatott: a kormány célja, hogy a következő években 20 ezer férőhellyel bővítse a képzési helyek számát, a Nemzetgazdasági Minisztérium pedig a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával (MKIK) közösen azon dolgozik, hogy ez a bővítés a következő időszakban megtörténjen. 

   Varga Mihály emlékeztetett arra, hogy ebben az évben megtörténik az átállás: a korábbi, oktatási tárca által irányított szerkezet helyett egy duális irányítási szerkezet fog megvalósulni. Hozzátette: a minisztérium a kamarával együttműködve létrehozza azokat a képzési helyeket és kialakítja azt a rendszert, aminek révén értékes szakmához lehet jutni. „Ezért fontos, hogy a következő hetekben, hónapokban minél több olyan lehetőséget tudjunk megnyitni, amelyek ezeknek a gyakorlati képzési helyeknek megteremtését jelenti” - mondta.

    Varga Mihály a magyar gazdaság tartós növekedése szempontjából fontosnak nevezte, hogy a befektetők, beruházók érezzék, megfelelő minőségű munkaerő áll rendelkezésre.     
   Harrach Péter (Fidesz-KDNP), a térség országgyűlési képviselője a tanműhely átadásán hangsúlyozta, hogy a műhellyel a város és a régió szakképzése is erősödik.

     Dudás Tibor, a Király Endre Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium igazgatója az MTI-nek elmondta: intézményükben tizenhatféle szakmát oktatnak majdnem 900 tanulónak. Az új műhelyben található eszközök mintegy 10 millió forintot érnek, az építési munkák értéke pedig 20 és 30 millió forint közé tehető. A 130 négyzetméteres tanműhely önerőből, a tanulók és szakoktatók munkája révén épült fel. Az új tanműhelyben - amelynek létrehozásban a Volánbusz és a Suzuki volt a legnagyobb támogató -, évente hozzávetőleg 70 diák sajátíthatja el a gyakorlatot, fűzte hozzá.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Varga: a fiataloknak olyan szakmához kell jutniuk, amellyel el tudnak helyezkedni.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector