Startlaphoz Csatlakozz!

Nem a multik, hanem a kisüzletek üzemeltetői sérelmezik az új szabályozást

Mentességet kérnek a balatoni önkormányzatok a vasárnapi zárva tartás alól

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 17. péntek, 13:31

A helyi önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) levélben fordult Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez, kérve, hogy a kiemelt üdülőkörzet május elejétől szeptember végéig mentességet kaphasson a kereskedelmi vállalkozások, üzletek vasárnapi kötelező zárva tartása alól.

    Erről Balassa Balázs (független), a BSZ elnöke, Szigliget polgármestere tájékoztatta pénteken az MTI-t.

    Kifejtette, a BSZ elnöksége a héten hozott határozatot arról, hogy a kormányhoz fordul a mentesség kérésével.

    A szervezet elnöke szerint elsősorban nem a multik, hanem a kisüzletek üzemeltetői sérelmezik az új szabályozást. A vonatkozó jogszabály lehetőséget biztosít a 200 négyzetméternél kisebb üzletek vasárnapi nyitva tartására, de csak ott, ahol a család tagjai dolgoznak. Balassa Balázs szerint szükséges lenne megvizsgálni, hogyan terjeszthető ki ez a mentesség az alkalmazottakat foglalkoztató balatoni üzletekre is, hiszen sok esetben megoldhatatlan, hogy egy egész évben nyitva tartó kereskedelmi vállalkozásnál csak a családtagok dolgozzanak minden hétvégén. Azt is figyelembe kell venni, hogy az üdülőrégióba érkező turisták, nyaralótulajdonosok számára a szabadság időszakában nincs különbség a hétköznap vagy a hétvége között - hangsúlyozta.

    „Az jó törekvés, hogy a kormány erősíteni kívánja a  családi vállalkozások pozícióját, elősegítve a bevételük növekedését, de sajnos a Balaton térségére nem ez a vállalkozói kör a jellemző” - fogalmazott a BSZ elnöke.   

  Hozzátette, a régió is támogatni kívánja a kormány törekvését, de kéri, hogy ameddig kiépül az a kisüzlet-hálózat az üdülőrégióban, amely biztosítani tudja a szükséges nyári ellátást hétvégenként is, mentesítsék a térséget a vasárnapi zárva tartás szabályozása alól. A BSZ a mentességet minimum öt hónapra kéri, igazodva a balatoni vendégforgalom igényeihez.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Mentességet kérnek a balatoni önkormányzatok a vasárnapi zárva tartás alól.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector