Startlaphoz Csatlakozz!

Fizetésemelést kaphatnak az egészségügyi dolgozók

Módosítják az egészségügyi törvényeket

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 20. hétfő, 12:46

A kormány hamarosan tárgyal az egészségügyi törvények módosításáról, május elejére elkészül az új alapellátási törvény, mondta az egészségügyért felelős államtitkár a Népszabadságnak adott interjújában.

  A lap hétfői számában megjelent interjúban Zombor Gábor beszélt arról is, hogy elkészült a fiatal orvosok képzéséről és támogatásáról szóló rendelet, továbbá készül az ágazati jövedelmek javításával kapcsolatos előterjesztés, amely szintén néhány héten belül a kormány elé kerülhet.
 
  Zombor Gábor jelezte, a miniszteri rendelet szerint június végéig kell javaslatot tenniük vagy megállapodniuk a megyei egyeztető testületeknek az új ellátórendszerről, az államtitkárság feladata pedig ebben az, hogy a testületek működését ösztönözzék és a javaslatokról döntsenek.
 
 A kórházi adósságrendezésről szólva úgy fogalmazott, nagyon meg kell küzdeni minden forintért, ami az egészségügybe kerülhet, főleg adósságrendezésre. A pénz - 60 milliárd forint - valóban megvan, és ez egy nagyon fontos tétel olyan szempontból, hogy ezt most nem az Egészségbiztosítási Alapból kell rendezni, hanem a teljes összeg külső forrásból érkezik az ágazatba. „Az ehhez szükséges döntés megszületett, így ahogyan jeleztük, április hónapban elindulhat az eddigi legnagyobb mértékű és reményeim szerint az utolsó ilyen konszolidáció” - mondta az államtitkár.
 
  Arra a kérdésre, hogy a jövő évi költségvetésben tágul-e az egészségügy pénzügyi mozgástere, Zombor Gábor azt válaszolta, eddigi információi szerint javulhat az ágazat pozíciója, de erről konkrétumokat csak a kormány döntése után tud mondani.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Módosítják az egészségügyi törvényeket.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector