Startlaphoz Csatlakozz!

Szegénységi mutató

Csak a magyarok 40 százaléka tud elmenni egy hétre nyaralni

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 20. hétfő, 14:03

A depriváltak arányát meghatározó egyik mutató, az egy hetes nyaralás finanszírozásának képessége, nagyot javult tavaly Magyarországon. Ez viszont még mindig csak az utolsó helyre elég a régióban – írja az mfor.hu.

  2005 óta tavaly először csökkent 60 százalék alá azok aránya Magyarországon, akiknek gondot jelent egy egyhetes nyaralás finanszírozása. A 2013-as 66,6 százalékhoz képest a tavalyi 59,8 százalék igen jelentős csökkenés, amely – lévén ez az egyik almutató - hozzájárult ahhoz, hogy a depriváltak (azok, akik bizonyos alapvető javaktól való megfosztottságban élnek) aránya 26,8-ról 23,9 százalékra csökkenjen.
 
  Mivel az Eurostat adatsora még messze nem tartalmazza az összes európai országot, nem jelenthetjük ki, hogy Magyarország abszolút sereghajtó, azonban a visegrádi országok számait már ismerjük, illetve a sok tekintetben legrosszabb helyzetben lévő Bulgáriáról is vannak adatok.


   Az elmúlt 9 év változásait elnézve látható, hogy Lengyelország és Szlovákia lassan, de biztosan faragta le a szegénységnek ezt a „megnyilvánulását”, Bulgária az elmúlt két évben, hazánk pedig tavaly tudott nagyot javítani az arányon. Csehország némi hektikussággal, de lényegében szinten maradt, bár tény, hogy náluk a legalacsonyabb ez az arány.
 



   Ne gondoljuk azonban, hogy ez a probléma csak a szegényebb országokat érinti. Olaszországban például az emberek felénél, Nagy-Britanniában harmadánál merül fel nehézségként egy egyhetes nyaralás kigazdálkodása, bár tény, hogy tőlünk nyugatabbra a szegénység is mást jelent.
 
  Hogy Magyarországon mi okozhatta a tetemes javulást 2014-ben, abban nyilván szerepe van a SZÉP-kártya népszerűségének. A belföldi turizmus fellendülése is vitathatatlan, bár a két statisztikának csak érintőlegesen van köze egymáshoz, hiszen az, hogy a 4 és 5 csillagos szállodák miként teljesítenek, annak igen kevés köze van a szegénység alakulásához.

Forrás: mfor.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Csak a magyarok 40 százaléka tud elmenni egy hétre nyaralni.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector