Startlaphoz Csatlakozz!

Információs sztrájk kezdődött az egyetem Társadalomtudományi karán

Sztrájk az ELTE-n: fellázadtak a tanárok

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 20. hétfő, 15:19

Több egyetemi szakot megszüntetne az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) egy kiszivárgott tervezet szerint. Az ELTE Társadalomtudományi Karát érzékenyen érintené, a nemzetközi tanulmányok alapképzés megszűnése (csak mesterszak formájában maradna meg), a társadalmi tanulmányok BA szak pedig teljesen megszűnne. A hallgatók hétfő délután 6-ra hallgatói és oktatói fórumot hívtak össze, de a karon már napközben is törölték az órákat, ahogy írják a Facebookon, „információs sztrájkot” kezdtek – írja az fn.hir24.hu.

  Eltés forrásainktól megtudtuk, az oktatók jelenleg bemennek a tantermekbe, de a tanagyag helyett az érintett szakokat fenyegető helyzetről beszélgetnek a diákjaikkal. Az oktatók közül sokan úgy gondolják, a kormány célja az, hogy a hallgatókat a Nemzeti Közszolgálati Egyetem társadalomtudományi szakjaira irányítsa át, ahová nagyon kevesen jelentkeznek. Sokan azért sem értik a kialakult helyzetet, mert az ELTE összes társadalomtudományi képzése átment az úgynevezett akkreditációs eljáráson. A diákok részéről pozitív a sztrájk fogadtatása: örülnek, hogy átbeszélhetik a problémát.
 
  A Mi akarjuk eldönteni, mit tanulunk! Hallgatói és oktatói fórum című rendezvény Facebook-oldalán jelezték a szervezők, a tiltakozáshoz a szegedi, pázmányos és corvinusos hallgatók is csatlakoztak. A tiltakozók kérik az ELTE hallgatóit, hogy eltés polókban vegyenek részt a fórumon.
 
  Eközben a Műegyetem (BME) Gépészkari Hallgatói Képviselete is közölte, hogy tiltakozik az ipari termék- és formatervező mérnöki alapképzés megszüntetése ellen. Azzal mentik a szakot, hogy megfelel a kormány gyakorlatorientált képzéseket preferáló álláspontjának, mivel a hallgatók tanulmányaik negyedét tervező stúdiókban vagy épp iparvállalati telephelyeken töltik el. Emiatt ők is hallgatói fórumot szerveztek 6 órára, a BME Központi Épületének 51-es előadójába, ahova az érintett óbudai és soproni hallgatókat, oktatókat is várják.

Forrás: hir24.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Sztrájk az ELTE-n: fellázadtak a tanárok.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector