Startlaphoz Csatlakozz!

Éles kritika a négy másik szakszervezeti konföderációtól

Liga: nem kizárólag a mi nyertünk uniós pályázatokat

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 21. kedd, 13:35

 Pályázatokat nem kizárólag a Liga Szakszervezetek nyert, hanem más konföderációhoz tartozó tagszervezetek is, továbbá a Ligához átigazolt ágazati szervezetek jól átgondolt döntést hoztak - így reagált a Liga a négy másik szakszervezeti konföderáció elnökének hétfői közös sajtótájékoztatójára.

 A sajtótájékoztatón Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének (MOSZ) elnöke egyebek közt arról beszélt, hogy a Liga az általa elnyert európai uniós támogatások jelentős részét a magyar szakszervezeti mozgalom „kivásárlására” fordítja, gyakorlatilag átcsábítja a többi konföderáció tagságát.
 
  A Liga az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozza, hogy a legutóbbi nagy pályázati ciklusban valóban több pályázatot is nyert a Liga és tagszervezetei, azonban nem kizárólagosan. Több tízmilliós tételben nyertek MSZOSZ-hez, ÉSZT-hez, Autonómokhoz tartozó szakszervezetek is. Megjegyzik, hogy az előző kormányzati érában az MSZOSZ nyert „százmilliókat” és a Liga maradt ki.
 
  Az „átcsábításokról” a Liga azt írja: a Liga Szakszervezetekhez igazolt ágazati szervezetek mindegyike jól átgondolt, alaposan mérlegelt döntést hozott, amikor elhagyta egykori konföderációját. Ráadásul mindegyikük meg is indokolta döntését.
 
  A Liga Szakszervezetek elfogadhatatlannak tartja a konföderációk közti „ilyen mértékű, direkt nyilvánosság előtt zajló árokásást” - olvasható a közleményükben, amelyben egyben arra kérik a magyarországi munkavállalókat és szakszervezeteket, hogy ne a hétfői sajtótájékoztató alapján ítéljék meg a szakszervezeti mozgalom egészét, hanem például „az országos félpályás útlezárások sikerén, az érdekegyeztetésben folyó tárgyalásokon, a tagszervezetek erősödésén, az egyre több ágazatban elért bérajánláson keresztül”.

Forrás: Világgazdaság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Liga: nem kizárólag a mi nyertünk uniós pályázatokat.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector