Startlaphoz Csatlakozz!

A munkáltató még nem egyeztetett velük

Folytatják a sztrájkot az értékszállítási dolgozók

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 22. szerda, 12:23

Folytatják a sztrájkot az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezetének (ÉŐDSZ) a JNT Security Kft.-nél működő szervezetének dolgozói, miután a munkáltató kedden nem kereste meg őket egyeztetés céljából - közölte Kuti Zsolt, az ÉŐDOSZ sajtókapcsolatokért felelős megbízottja az MTI érdeklődésére.

    Hozzátette: addig folytatják a hétfő éjfélkor kezdődött munkabeszüntetést, amíg nem sikerül megállapodni a tulajdonosi jogköröket gyakorló Magyar Posta Vagyonkezelő Zrt.-vel és a munkáltatóval, a JNT Security Kft.-vel.

    Felidézte: már többször tettek engedményeket, a legutóbbi kérésük bruttó 5 százalékos sávos bérfejlesztést tartalmaz, amiben a béren kívüli juttatások összegének emelése is benne van. A munkáltató ezzel szemben 1,6 százalékos emelést ajánlott - mondta.

    A Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az Európai Közszolgálati Szakszervezetek Szövetségének (EUROFEDOP) posta és telekommunikációs kereskedelmi tanácsa szolidaritásáról biztosította a JNT Securitynél sztrájkoló dolgozókat, valamint reményét fejezte ki, hogy a munkavállalók gazdasági érdekeinek védelmében indított akciója eredményes lesz és békés eszközökkel eléri célját.

    A MOSZ a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) szolidaritási közleményét is eljuttatta az MTI-hez, amelyben Kordás László, a MaSzSz elnöke leszögezi: a szakszervezet képviselői mindent megtettek azért, hogy kölcsönösen elfogadható megállapodás születhessen a szociális partnerek között a 2015. évi bérekről, ami azonban a munkáltató elutasító magatartása miatt meghiúsult.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Folytatják a sztrájkot az értékszállítási dolgozók.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector