Startlaphoz Csatlakozz!

Értékszállítók sztrájkja

A munkáltató a sztrájk befejezése esetén folytatja a bértárgyalásokat a posta vezérigazgatója szerint

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 23. csütörtök, 19:36

A bértárgyalások folytatásának feltétele a munkáltató JNT Security Kft. részéről, hogy az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezete (ÉŐDSZ) dolgozói befejezzék a sztrájkot - mondta Szarka Zsolt, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója csütörtökön, Budapesten sajtó-háttérbeszélgetésen.

    Hozzátette: a munkáltató nem látja biztosítottnak a szakszervezet által követelt, 5 százalékos béremelést a Magyar Posta leányvállalatának, a JNT-nek az üzleti tervében. Szarka Zsolt kiemelte: a JNT-nél a cél a nyereségesség, a hosszútávú bevételek fenntartása, a mostani események azonban jelentősen korlátozzák a cég fejlődését, veszélyeztetik piaci lehetőségeit.

     Érthetetlen a szakszervezet béremelési követelése a vezérigazgató szerint abból a szempontból is, hogy a Magyar Posta dolgozóinál jövedelem szinten ugyanakkora bérfejlesztés valósult meg 2015-ben, mint amit április 17-én a JNT értékszállítói kaptak. Ekkor átlagosan 2,2 százalékkal növelték az értékeszállítók alapbérét az év elejére visszamenőleg, egyúttal nyitva hagyták a lehetőségét, hogy a 2015 harmadik negyedévi üzleti eredmények ismeretében további, 3,3 százalékos alapbéremeléssel megegyező összegű, egyszeri kifizetést teljesítsenek a dolgozóknak – mondta.   

  Kitért arra, hogy a munkáltatónak nem volt ideje megvizsgálni a szakszervezet által április 10-én benyújtott részletesebb béremelési javaslatot, mivel az ÉŐDSZ április 21-én 0 órától sztrájkot hirdetett, ami arra utal, hogy az ÉŐDSZ-nek nem a tárgyalásos megegyezés az elsődleges célja – jegyezte meg a vezérigazgató.

     Felidézte: az érdekképviselet először április elsején nyújtott be konkrét írásos dokumentumot a decemberben indult bértárgyalások során, amelyben 5 százalékos alapbér emelést követelt. A szakszervezet a tárgyalásokat már március 26-án egyoldalúan megszakította és sztrájkbizottságot alakított – ismertette.

     A vezérigazgató közölte: a munkáltató elbocsátja a JNT egyik munkavállalóját, mivel a JNT gazdasági érdekeit sértő, pánikkeltő kijelentéseket tett, amely a munka törvénykönyve szerint sztrájk alatt sem megengedett.  

     A JNT szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy peres eljárást indít az ÉŐDSZ, illetve egyes tisztségviselői ellen, mivel folyamatosan valótlan, a közvéleményt félrevezető, a JNT rossz hírnevét keltő és üzleti érdekeit sértő állításokat tesznek a bértárgyalások és a sztrájk kapcsán. A JNT továbbá bíróság előtt vitatja a sztrájk jogszerűségét, valamint bírósághoz fordul amiatt, hogy nem történt megállapodás a sztrájk alatti minimum szolgáltatásokban.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A munkáltató a sztrájk befejezése esetén folytatja a bértárgyalásokat a posta vezérigazgatója szerint.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector