Startlaphoz Csatlakozz!

Az osztályvezető főorvosok között több mint 80 százalékos a rák okozta halál előfordulása

Egészségükkel fizetnek a rossz körülményekért az orvosok és az ápolók

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 24. péntek, 10:21

Az egészségügyben dolgozó a saját egészségét áldozza fel mások egészségéért, észre sem veszi saját szervezetének vészjeleit – hangzott el a Magyar Kórházszövetség Kongresszusán csütörtökön – írja a Népszabadság.

  A sürgősségi ellátást, az egynapos sebészetet, a betegbiztonságot és a kiégés szindrómát is tárgyaló szekcióban elhangzott: az osztályvezető főorvosok között a rák okozta halál előfordulása meghaladja a 80 százalékot, ami az országos átlag több mint háromszorosa.
 
 A felmérés alapján a fővárosban a 40 éves koruk előtt elhunyt kórházi alkalmazott férfiak 74 százaléka, a nők 88 százaléka daganatban hal meg, és ez haladéktalanul vizsgálatot és intézkedéseket igényelne. Már öt év kórházi munka után a dolgozók 54 százaléka túlsúlyos, és a kórházi stressz is okozza, hogy a nővérek testtömeg-indexének alakulása a  munkában töltött idő első 10 éve alatt éri el a felső határt, ami után hatványozottan jelentkeznek a krónikus betegségek.
 
  Merjünk nagyot álmodni, érjük utol Szlovákiát! – szorgalmazták a Forrásteremtés és finanszírozás szekcióban. Havi 4,5 milliárd forinttal nő az adósság, amelynek újratermelődése elkerülhetetlen, amíg az ellátások után járó díjtételek nem fedezik a valódi költségeket. A Kórházszövetség szerint legalább 100 milliárd forint hiányzik az egészségügyből, és ezt a belső hatékonyság javításával képtelenség pótolni. Az összegen belül az elavult eszközök cseréjére 10 milliárd forint kellene, a bérek emelésére 30 milliárd. A számítások szerint már a GDP emelkedéséből jöhetne a rendszerbe körülbelül 30 milliárd forint.
 
  Ha voltak is reményeik az egészségügyben dolgozóknak, hogy akár idén is, folytatódhat az ágazati béremelés, azokat Lázár János a szokásos csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón egyértelművé tette: nem érdemes álmodozniuk. Az egészségügyben dolgozók béremelését firtató kérdésre ugyanis azt határozottan azt mondta: az szja 16-ról 15 százalékra csökkentése mindenkinek béremelést jelent.
 
  A Kongresszus pénteken délelőtt szakmapolitikai fórummal folytatódik.

Forrás: Népszabadság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Egészségükkel fizetnek a rossz körülményekért az orvosok és az ápolók.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector