Startlaphoz Csatlakozz!

Diákonként 300 forint + áfa összeget fizet a Kello a fenntartónak

Rétvári: háromszorosára nőtt a tankönyvfelelősök juttatása

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 24. péntek, 15:34

Saját forrásaiból háromszorosára emeli a tankönyvfelelősök juttatását a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello), és ezentúl intézményenként állítják össze a tankönyvcsomagokat - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön egy írásbeli kérdésre válaszul.    

    Rétvári Bence az LMP-s Ikotity István iskolai tankönyvrendelés változásait firtató írásbeli kérdésére az Országgyűlés honlapján közzétett válaszában kiemelte: a logisztikai tapasztalatokról a Kello sok visszajelzést kapott, ezekre építve meghatározó cél a logisztikai feladatok egyszerűsítése, gyorsítása, továbbá a 2014-ben arányait tekintve minimálisra csökkent reklamációk további csökkentése.

    A Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal, a Nemzeti Pedagógus Karral és a Tankönyvfelelősök Baráti Körével folytatott konzultációk alapján született meg a 2015/2016-os tanévre vonatkozóan az a döntés, hogy a Kello az iskolák által leadott rendelések alapján intézményenként állítja össze a tankönyvcsomagokat. A cél a pontos csomagolás elősegítése, takarékos és környezetbarát feladatellátás, valamint a tankönyvi rendelések és visszáruzás rugalmas kezelése volt - mutatott rá Rétvári Bence. Az iskolai tankönyvfelelősöknek a korábbinál több pénz jár majd, a Kello saját forrásaiból megháromszorozza az érintettek díjazását, vagyis mostantól diákonként 300 forint + áfa összeget fizet a Kello a fenntartónak.

    A Kello kiadásaira, létszámára vonatkozó kérdéseivel kapcsolatban a parlamenti államtitkár arról tájékoztatott, hogy a Kello nem költségvetési szervként, hanem gazdasági társaságként működik, a tankönyvellátást nem közvetlenül költségvetési forrásból biztosítja. A Kello-nak a diákszintű csomagolás miatt idénymunkára kellett alkalmaznia a többletmunkaerőt - jelezte, hozzátéve: az állandó dolgozói létszámot a változtatás nem érinti.

    A Kello-nak nem csak a tankönyvellátással kapcsolatban vannak logisztikai feladatai, így természetesen az idén is alkalmaz diákmunkásokat szükség szerinti létszámban, ellenben közfoglalkoztatottak bevonását a Kello nem tervezi - jelezte a parlamenti államtitkár.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Rétvári: háromszorosára nőtt a tankönyvfelelősök juttatása.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector