Startlaphoz Csatlakozz!

A szakszervezet ügyvivője maradt

Megszólalt a kirúgott pénzszállító

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 24. péntek, 17:21

 Kirúgták, de mégis visszajár a JNT Kft. telephelyére Kuti Zsolt Zoltán. A pénzszállító az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezet JNT alapszervezetének ügyvivője maradt.
 
  Bár Kuti Zsolt Zoltán pénzszállítót kirúgta a JNT Kft., mert rossz hírét keltette a Magyar Posta leányvállalatának, ő maradt az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezet JNT alapszervezetének ügyvivője. Tisztsége miatt továbbra is beengedik a Telek utcai telephelyre, ahol a JNT Security Kft. pénzszállítói sztrájkolnak.

12 év után küldték el
 
  Kuti Zsolt az Origónak azt mondta, hogy tegnap délután felhívta őt a JNT igazgatója, és átadta neki a rendkívüli felmondását tartalmazó levelet. „Meglepődtem, amikor megkaptam a felmondásomat, 12 éve dolgozom a cégnél” - mondta a pénzszállító. A levélben arra hivatkoztak, hogy a sajtóban adott nyilatkozataival a cégnek hitelrontást okozott, és a JNT gazdasági érdekeit sértette, mondta Kuti Zsolt.
 
Perre megy
 
  Kuti Zsolt Zoltán nem ért egyet felmondásával, és jogi útra tereli az ügyet. Ebben a Munkástanácsok Szövetsége is támogatja. A szakszervezet felszólítja a munkáltatót, hogy azonnal állítsa helyre Kuti Zsolt munkaviszonyát. A szakszervezeti tisztségviselők szólás és vélemény szabadságát a hazai és nemzetközi jogszabályok biztosítják és védelmezik.
 
  Ha a munkáltató nem állítja helyre Kuti Zsolt munkaviszonyát, akkor hazai és nemzetközi fórumokhoz fordulnak, áll a Munkástanácsok közleményében.
 
  A kollégái továbbra is mellette állnak és ez nagyon jól esik neki, mondta Kuti Zsolt Zoltán. A budapesti értékszállítási és biztonságtechnikai dolgozók 95 százaléka továbbra sem nem vette fel a munkát. A határozatlan idejű sztrájkot kedden hajnalban kezdték. ”A fiúk kitartanak, harcolnak az igazukért” - mondta Kuti Zsolt Zoltán.
 
  Még sosem voltam munkanélküli, mindig az egyik munkahelyről mentem át a másikra. A szakmám karosszérialakatos, de ezt már csak hobbi szinten űzöm – mondta az Origónak. Elmondta, a kirúgása miatt sok barátja ismerőse kereste meg és munkát ajánlottak neki, de most még a sztrájk viszi el minden idejét.De amint ideje engedi, mérlegelni fogja az állásajánlatokat. A pénzszállító szakma zárt világ – mondta Kuti Zsolt Zoltán, nem tudom, hogy ott el tudok-e még helyezkedni valaha.

Megszakadtak a bértárgyalások
 
  Az ügyvivő azt mondta, a fizetésükkel elégedetlenek. Az utóbbi 4 évben egyszer emelték a pénzszállítók bérét. Most 5 százalékos, sávos béremeléssel lennének elégedettek. A munkát azért szüntették be, mert megszakadtak a bértárgyalások. Kuti Zsolt Zoltán hozzátette, a munkáltató részéről az utóbbi 4 napban nem kereste meg őket senki.
 
  A Posta szerint a JNT Kft.-nél dolgozó értékszállítók bruttó jövedelme pótlékokkal és juttatásokkal együtt 269 ezer forint havonta. A JNT-nél dolgozó pénz- és értékszállítók 13. havi fizetést is kapnak – közölte a Magyar Posta. A Posta és a BKK szerint a sztrájk miatt nincs fennakadás sem az utalványok kifizetésében, sem a posták készpénzellátásában. A BKK jegy- és bérlet automatáiban is van elég váltópénz.

Forrás: Origo

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Megszólalt a kirúgott pénzszállító.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector