Startlaphoz Csatlakozz!

  „Szabad világban élünk, szabad döntésekkel kell irányt szabniuk az életüknek”

Orbán: a szakmunkás fiatalok fontosak Magyarországnak

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 28. kedd, 11:59

Ha a fiataloknak van jövőjük, akkor az egész ország emelkedik - mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az idén nyolcadik alkalommal megrendezett Szakma Sztár Fesztiválon Budapesten, a Hungexpo területén.

  Kifejtette, a szakmunkás fiatalok fontosak Magyarországnak, s ha a fiataloknak nincs jövőjük, akkor az országnak sincs.
 
 Hangsúlyozta, ha a fiataloknak van jövőjük, akkor az egész ország emelkedik, akkor van értelmes munka, van tisztességes fizetés. Ezért nem pusztán szakmunkás-bizonyítványt szeretnénk adni a fiataloknak, hanem használható tudást, és vele a jövőt - mondta a kormányfő a háromnapos rendezvényt megnyitó köszöntőbeszédében.
 
  „Szabad világban élünk, szabad döntésekkel kell irányt szabniuk az életüknek”, de vannak dolgok, amelyeket fiatalon még nem tudnak az életről, ezért állnak ott önök mellett az oktatóik – mondta Orbán Viktor a szakmunkás fiatalok előtt.
 
   Az oktatókhoz fordulva azt mondta: „az önök kezeinél dől el a jövő, a fiataloké és az országé”. Olyan lesz a jövő, amilyenné ezeket a fiatalokat formálják – mondta a miniszterelnök a Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján.
 
  A fesztivál keretében rendezik meg a szakmunkástanulók tanulmányi versenyeinek - a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny - országos döntőjét, valamint a SkillsHungary nemzeti döntőt, amely a nemzetközi szakmai versenyek – az EuroSkills és a WorldSkills – magyarországi válogatója.
 
  Az eseményen bejelentették, hogy 2018-ban – a rendszerváltó országok közül elsőként - Magyarországon rendezik az EuroSkills verseny döntőjét, és erről ünnepélyes megállapodást írtak alá. A rendezésért folytatott versengésben Magyarország Norvégiát utasította maga mögé. 
 
     A versenyekre 5500 szakmunkás tanuló jelentkezett, közülük, a válogatók után, 192-en jutottak be az országos döntőkbe.
 
 „A versenyek célja, hogy növeljék a fizikai – beleértve a ráépülő, magasan kvalifikált – szakmák társadalmi presztízsét” és vonzerejét – közölte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK), a rendezvény főszervezője.
 
 A fesztiválra a vidéki iskolákból várhatóan több mint 9 ezer tanuló érkezik 200 autóbusszal a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara területi szerveinek a szervezésében. További 5-6 ezer diákot várnak budapesti általános iskolákból. Többségük pályaválasztás előtt álló fiatal.
 
  Parragh László, az MKIK elnöke elmondta: 2010 óta, a változtatások eredményeként, jelentős előrelépés történt több területen, így a szakképzésben. Mint mondta, jó úton haladunk afelé, hogy olyan szakképzés legyen Magyarországon, amely egyedülálló a térségben. Az iparkamara elnöke megjegyezte, nincs éles határ a felsőoktatás és a szakképzés között, példa erre, hogy a Szakma Sztár Fesztivál keretében megrendezett versenyeken szerepelnek logisztikai ügyintézőnek és mechatronikai technikusnak készülő tanulók is.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Orbán: a szakmunkás fiatalok fontosak Magyarországnak.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector