Startlaphoz Csatlakozz!

Speciális akadálypálya

Kipróbálhatták, milyen közmunkásnak lenni

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 03. vasárnap, 11:50

Vattacukor helyett közmunkára invitálta az érdeklődőket a Közmunkás Mozgalom a Jövőért szervezet. A józsefvárosiak a közmunkások mindennapjaiba pillanthattak be a speciális akadálypályán. Idén elérheti a 200 ezret a közmunkások száma, a kormány összesen 270 milliárd forintot szán a célra – írja az mno.hu.

  „Gyertek, gyertek! Próbáljátok ki, milyen a jó munkahely, megfelelő munkakörülmények, megfelelő védőfelszerelések!” Gábor Péter invitálja a járókelőket, hogy próbálják ki a rendhagyó közmunkás-akadálypályát. A férfi maga is közmunkásként dolgozik, a közelmúltban képezték ki varrónőnek. Az akadálypályát végigjáró játékosok bepillanthattak a közmunkás-mindennapokba.

  A fizetés előtt azonban lehetnek meglepetések. A havi bért a kukahorgászaton lehetett kipótolni. Illés Márton végül 20 ezer forinttal zárta a játékot. „Érdekesnek találtam a játékot, mert megmutatja az embereknek, hogy milyen a közmunka másik oldalán lenni” – fogalmazott a férfi. Egyhavi munkáért a közmunkásbér nem túl vonzó összeg, a néhány perces akadálypálya végigjárásáért azonban már sokan elfogadták volna. Az eseményt a Közmunkás Mozgalom a Jövőért szervezte. „A közmunkában rengeteg sok probléma rejlik, amivel találkoznia kell egy közmunkásnak, és mi ezekre a problémákra szeretnénk felhívni a lakosságnak is ugyanúgy a figyelmét, aki elhiszi sajnos azokat a sztereotípiákat, amiket a kormány közöl rólunk sajnos, hogy lusták vagyunk, nem akarunk dolgozni, életstratégiánk az otthonülés, a segély. Hát szeretnénk kijelenteni, hogy nem igaz, sem a közmunkásfizetésből, sem a segélyből nem lehet megélni. Rendes munkát szeretnénk rendes fizetésért” – nyilatkozta Csonka József, a Közmunkás Mozgalom a Jövőért szóvivője.

 Az 50 ezer forintos közmunkabérből Csonka József sem tud kijönni. „Én megkapom a fizetésemet, csak a csekkeket elkezdem befizetni, egy nap alatt elfogyott a fizetésem, és utána kukáznom kell szó szerint, hogy meg tudjak élni.”

 2015 első negyedévében több mint 175 ezren éltek közmunkából. Idén viszont a tavalyi 230 milliárdnál többet, 270 milliárdot szán a célra a kormány. Így 15-20 ezerrel több közmunkásra számíthatnak a foglalkoztató szervezetek.

Forrás: mno.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Kipróbálhatták, milyen közmunkásnak lenni .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector