Startlaphoz Csatlakozz!

Egységes eljárásrendre van szükség

Az egészségügyi dolgozóknak akár fél évig is várniuk kell túlórapénzükre

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 06. szerda, 13:19

Az illetékes államtitkár szerint meg kell változtatni azt a rendszert, amelyben az egészségügyi dolgozóknak akár fél évig is várniuk kell túlórapénzükre. Zombor Gábor erről az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában beszélt.

    Az egészségügyi államtitkárság kedden közölte az MTI-vel, hogy Zombor Gábor egészségügyi ágazati egyeztetést hívott össze, amelyen a túlmunka és a túlórák kérdése is napirendre került.

    Az egészségügyi államtitkár az M1 aktuális csatornán arról beszélt: annak ellenére, hogy a különböző szervezetekkel rendszeresen találkoznak és egyeztetnek, sok félreértés és zavar van rendszerben, amelyeket tisztázni kell. Ilyen például a túlórák, túlmunkák kifizetésének ügye.

    Zombor Gábor elmondta, a szakszervezetek és az intézményvezetők is megerősítették: előfordul, hogy késve fizetik ki a túlmunkákat. Van ugyanis egy jogszabályi rendelkezés, amely az intézményvezetőknek lehetőséget ad arra, hogy akár hat hónapig elhúzzák a kifizetést. Így a kórházak jogszerűen járnak el - jegyezte meg az államtitkár, de úgy értékelte, nem várható el, hogy az egészségügyi dolgozók fél évet várjanak túlórapénzükre. A túlmunkák kifizetésére egy egységes eljárásrendet kell csinálni - foglalt állást.

    Zombor Gábor szerint a keddi megbeszélésen érzékelhető volt a feszültség, de építő hangulatban telt az eszmecsere. Azt mondta, a szervezetek képviselőivel abban állapodtak meg, hogy tematikusan folytatják az egyeztetéseket, és kiemelten kezelik a jövedelmi viszonyok és a munkakörülmények helyzetének javítását.

    Kérdésre válaszolva az államtitkár kitért arra is, hogy a jövő évi költségvetési javaslatra várakozásokkal tekint, úgy gondolja, lesznek pozitív változások az egészségügy területén.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az egészségügyi dolgozóknak akár fél évig is várniuk kell túlórapénzükre.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector