Startlaphoz Csatlakozz!

Nem szeretnék, ha tartósan  bennragadnának az emberek a közfoglalkoztatásban

Czomba: növekedés nélkül nem bővülhet tartósan a foglalkoztatás a versenyszférában

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 07. csütörtök, 09:11

A versenyszférában nem lehet a foglalkoztatás tartós bővülését elérni gazdasági növekedés nélkül - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára szerdán este az M1 aktuális csatornán.

    A foglalkoztatási politikáért felelős államtitkár az Európai Bizottság kedden közzétett prognózisára reagálva azt mondta, a foglalkoztatásban egészen biztos, hogy jobban teljesít az ország.

    Czomba Sándor hangsúlyozta, minél jobban nő a gazdaság, annál nagyobb az esély arra, hogy a versenyszférás foglalkoztatás is növekedni fog.   
  Magyarországon 2013 második felétől jelentősen bővült a foglalkoztatás, a legfrissebb adatok szerint év/év alapon 66 ezer új munkahely jött létre a versenyszférában, a munkanélküliség is 7-8 százalék már több mint hat hónapja - emlékeztetett.

    Hozzátette: a munkanélküliséget tekintve Svédország, Finnország és Belgium környékén áll Magyarország, de foglalkoztatásban még jelentős a lemaradás, mert a 20-64 éves korosztály esetén ez ott 80 százalék körül van, míg Magyarországon 62-63 százalék.

    Ahhoz képest azonban, hogy néhány évvel ezelőtt Magyarország 12-14 százalékos munkanélküliségi rátával Máltával versenyzett a 26-27. helyért, óriási az előrelépés - fűzte hozzá.

    Sok eszközt kell azonban egyszerre összehangoltan működtetni, és nagyon jól kell a csillagoknak állniuk ahhoz, hogy a magyar gazdaság továbbra is „húzzon”, és ehhez lehessen igazítani a foglalkoztatást - mondta Czomba Sándor.

    Arra a kérdésre, hogy a közmunka program lehet-e megoldás a teljes foglalkoztatás elérésére, kifejtette: „eszköz igen, végső megoldás, isten őrizz” - jelentette ki, hozzátéve: nem szeretnék, ha tartósan, éveken keresztül 400-500 ezer ember bennragadna a közfoglalkoztatásban.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Czomba: növekedés nélkül nem bővülhet tartósan a foglalkoztatás a versenyszférában.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector