Startlaphoz Csatlakozz!

Az utalás vagy célozgatás is vesztegetésnek számít

Véget ért a hálapénz-per, megszenvedték a nővérek, orvosok

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 07. csütörtök, 17:12

A hálapénz-per miatt több dolgozónak is tönkrement az élete, van aki örökre elhagyta az orvosi pályát.

  Nyolc éve húzódik a hálapénz-per. A Bors információja szerint az az ügy kirobbantója egy orvosnő volt, aki feljelentette kollégáit, hogy egy úgynevezett kiskassza rendszert üzemeltetnek. Ez annyit jelent, hogy az érített orvosok és szülésznők jelezték a kismamáknak vagy hozzátartozóiknak, hogy illik valamilyen formában meghálálni a fáradozásaikat azoknak a kollégáiknak, akik nem érintkeznek közvetlenül a beteggel.

  Az ügy végére harmadfokon a Kúria tett pontot.
 
  A bíró kimondta: az utalás vagy célozgatás is vesztegetésnek számít. A legsúlyosabb ítélet pénzbüntetés volt, az egyik orvost 95 ezer forintra büntették.
 
  A vádlottak védői felmentésre számítottak.
 
 – Kollégámmal a tizedrendű vádlottat védtem, ő semmilyen büntetést nem kapott-mondta a Borsnak Dr. Borbély Zoltán ügyvéd – Én azonban továbbra is úgy gondolom, hogy a hálapénz intézményét bűntetőjogi eszközökkel nem lehet sem szabályozni, sem megszűntetni. Fontos, hogy a vádlottak egyetlen esetben sem maguknak kérték a hálapénzt.
 
  A helyzetet tovább bonyolítja, hogy az inkriminált időszakban 2007 és 2008 között még nem volt hatályban az az etikai kódex amely szabályozza a hálapénz intézményét.
 
  Több érintett élete is tönkrement az ügy kirobbanása után, sőt olyan orvos is van, aki örökre hátat fordított hivatásának.

Forrás: Bors

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Véget ért a hálapénz-per, megszenvedték a nővérek, orvosok.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector