Startlaphoz Csatlakozz!

Tavaly 170 ezer bevándorló érkezett az olasz partokra

Olasz belügyminiszter: a bevándorlók végezzenek ingyenes közmunkát

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 08. péntek, 09:08

Az Olaszországba érkező és az ott befogadott illegális bevándorlók ingyenes közmunkavégzését is felvetette és a bevándorlók arányos „szétosztását” szorgalmazta az olasz tartományok, illetve az európai országok között csütörtökön az olasz belügyminiszter.

    Angelino Alfano belügyminiszter, valamint az olasz tartományi elnökök és polgármesterek csütörtökön egyeztetnek a bevándorlók elhelyezésének felosztásáról a tartományok között. Alfano úgy nyilatkozott, hogy a többi európai országnak és az olaszországi régióknak is „igazságos arányban” ki kell venniük a részüket az olasz partokra érkezők segítésében és befogadásában.

    Az illegális bevándorlók befogadására nemet mondó olasz tartományoknak az olasz belügyminiszter azt üzente: használják fel az adott városok befogadó állomásaira küldött és az abban a térségben letelepedni kívánó illegális bevándorlókat ingyenes közmunkavégzésre, ahelyett, hogy „semmit sem tennének”.

    Tavaly 170 ezer bevándorló érkezett az olasz partokra és 21 százalékukat Szicília fogadta be. A többiek más olaszországi befogadó állomásokra kerültek. Az északi Valle d'Aosta tartomány azonban kezdettől fogva nemet mondott a bevándorlók befogadására, de a leggazdagabb olasz tartományok között számon tartott Lombardia és Veneto sem hajlandó az eddigieknél több bevándorlót befogadni.

    Jelenleg az olaszországi befogadó állomásokon mintegy 85 ezer bevándorló tartózkodik, eltartásuk költségét - fejenként napi több mint 30 eurót - az olasz költségvetésből fedezik.

    Angelino Alfano elmondta, hogy április végéig 34 ezer illegális bevándorló érkezett az olasz partokra, 15 százalékkal többen, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Olasz belügyminiszter: a bevándorlók végezzenek ingyenes közmunkát.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector