Startlaphoz Csatlakozz!

A rendelkezésre álló 16 milliárd forint szétosztása még nyitott kérdés

Az egészségügyi szakdolgozói kamara sürgeti az életpályamodell kidolgozását

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 08. péntek, 16:57

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) elnöke szerint örvendetes a kormány által bejelentett jövő évi béremelés, de a rendelkezésre álló 16 milliárd forint szétosztása még nyitott kérdés. Balogh Zoltán kamarai elnök az MTI megkeresésére pénteken azt hangsúlyozta, a köztestület továbbra is az ágazatban dolgozókra vonatkozó életpályamodell és az ehhez tartozó illetménytábla kidolgozását sürgeti.

    Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter csütörtöki országgyűlési szakbizottsági meghallgatásán jelentette be, hogy a jövő évi költségvetés tervezetében 15,8 milliárd forint áll rendelkezésre az egészségügyben dolgozók béremelésére, amely 43 ezer ápolót és 18 ezer orvost érint.

    A szakdolgozói kamara elnöke emlékeztetett arra, hogy a 2012-es és a 2013-as 30 milliárd forintos béremelés - két lépcsőben - 73-75 ezer közalkalmazott szakdolgozót érintett. Balogh Zoltán kifejtette, a következő napok egyeztető tárgyalásain azt szeretnék elérni, hogy a szakdolgozók minél teljesebb körére terjedjen ki a jövő évi béremelés, hiszen a most bejelentett 43 ezres létszám közel sem az összes szakdolgozót jelenti.

    A köztestületi elnök ugyanakkor hangsúlyozta, a cél az lenne, hogy ezek a béremelések ne egyszeri juttatások legyenek, hanem egy kiszámítható szakdolgozói életpályamodell mentén felállított illetménytábla alapján adott keresetek.

    Balogh Zoltán jelezte azt is, kezdeményezni fogják az egészségügyért felelős államtitkárnál, hogy az egészségbiztosítási pénztár idei maradványából jusson még ebben az évben illetménypótlék-kiegészítés a szakdolgozóknak.

    A MESZK elnöke arra a kérdésre, hogy a béremelés bejelentésének fényében megtartják-e a jövő keddre tervezett politikamentes felvonulásukat, azt válaszolta, a szakállamtitkársággal folyamatosak az egyeztetések, várják a béremelés konkrét elosztásának részleteit, de jövő hétig még tanácskozik a kamara országos elnöksége is.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az egészségügyi szakdolgozói kamara sürgeti az életpályamodell kidolgozását.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector