Startlaphoz Csatlakozz!

Fontos a megfelelően szakképzett munkaerő

Az ipari bérek átlag felett növekedtek

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 12. kedd, 15:15

 Az ipar a magyar gazdaság motorja, a szektorban 2010 óta 130 ezer új munkahely jött létre, az ipari bérek átlag felett növekedtek az utóbbi 4 évben, és a kormány szeretné ezt a folyamatot fenntartani - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára egy keddi kiállításmegnyitón, Budapesten.

   Az államtitkár hangsúlyozta, hogy ehhez források, fejlesztési lehetőségek szükségesek, és megismételte, hogy a 2014 és 2020 közötti időszakban az összes rendelkezésre álló európai uniós forrás mintegy 60 százalékát szeretnék a gazdaság fejlesztésére, munkahelyteremtésre fordítani.

  Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója megnyitó beszédében kiemelte: az Ipar Napjai és a Mach-Tech Magyarország legnagyobb ipari seregszemléje, ahol idén 19 ország 380 kiállítója mutatja be termékeit, szolgáltatásait, újdonságait. Czomba Sándor kiemelte: a magyar növekedési adatok kiugróan jók, az ipar márciusban 11 százalékkal bővült, míg az európai uniós átlag 2 százalék volt. Emlékeztetett arra a kormányzati célkitűzésre, hogy 2020-ra a jelenlegi 23 százalékról 30 százalékra szeretnék emelni az ipar arányát a GDP-ben. Szólt arról is, hogy az új fejlesztési ciklusban 133 uniós pályázati felhívás jelenik meg, idén csaknem 2900 milliárd forint összegben.

   Közölte, a következő hetekben-hónapokban folyamatosan jelennek meg az ipari kapacitásbővítésre kiírt pályázatok, s különös figyelmet szeretnének fordítani a kis- és középvállalati szektorra. A pályázatok jelentős része ezeket célozza majd, és elsősorban a foglalkoztatás bővülést várják el azoktól, akik szeretnének pályázni - jelezte.

   Az államtitkár elmondta: a Magyarországon beruházóknak fontos a megfelelően szakképzett munkaerő, ezért fontos a szakképzési és felsőoktatási rendszer átalakítása, és ezért fontos a duális képzés mindkét területen való megerősítése is. Czomba Sándor szerint a kedden kezdődött ipari kiállítás is azt mutatja, hogy Magyarországon az ipar és az iparhoz kapcsolódó fejlesztések számos új munkahelyet tudnak teremteni.

   Ganczer Gábor is hangsúlyozta: tovább folytatódik a magyar ipar bővülése, Magyarország pedig Európa egyik leggyorsabban fejlődő ipari országává lépett elő. Ő is kiemelte, hogy a következő időszakban Magyarországon történelmi mennyiségű forrás áll majd rendelkezésre, elsősorban az ipar számára, így olyan kutatások valósulhatnak meg, amelyek nemzetközi szinten is javítják a magyar ipar versenyképességét.

  A május 12. és 15. között zajló kiállításon több mint 15 százalékkal nőtt a kiállítók száma tavalyhoz képest, és a kiállítási terület is nagyobb lett az utóbbi három évben - emelte ki Ganczer Gábor.

   Hangsúlyozta, hogy a bemutatott innovatív megoldásokat hamarosan széles körben alkalmazzák majd. A kiállításon a 3D-és nyomtatás és a robotika is helyet kapott, a gyakorlati bemutatókon az ötlettől a végtermékig végigkövethető a gyártás folyamata - mondta Ganczer Gábor.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az ipari bérek átlag felett növekedtek .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector