Startlaphoz Csatlakozz!

Ők a legboldogabbak

A holland munkavállalók fele részmunkaidőben dolgozik

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 14. csütörtök, 17:41

A holland munkavállalók fele részmunkaidőben dolgozik, mindemellett Hollandia a világ egyik legboldogabb országa, írja a brit Metro nyomán az Origo.

  Mindegy, hogy mi alapján mérik, milyen statisztikákat vizsgálnak, Hollandiát folyamatosan a legboldogabb országok közé rangsorolják. A brit portál szerint a hollandok nyitottak, lazák és általában pozitívak.
 
  Ez összefüggésben lehet azzal is, hogy a gazdagabb országok közül Hollandiában dolgoznak a legtöbben részmunkaidőben – a KSH szerint a munkavállalók 49,7 százaléka. A The Economist arról írt, hogy a holland férfiak 26,8 százaléka, míg a nők 76,6 százaléka kevesebb mint 36 órát dolgozik egy héten. Összehasonlításképpen az Egyesült Királyságban a férfiak 10 százaléka, míg a nők 40 százaléka dolgozik részmunkaidőben.
 
Magyarországon nem elterjedt
 
  A részmunkaidős foglalkoztatási arány Magyarországon mindössze 6 százalék volt 2014-ben a KSH adatai szerint. Az EU-ban ennél csak Bulgáriában (2,5 százalék), Szlovákiában (5,1 százalék), Horvátországban (5,3 százalék), Csehországban (5,5 százalék) és Macedóniában (5,8 százalék) dolgoznak kevesebben részmunkaidőben, míg az uniós átlag 19,6 százalék volt tavaly.
A Metro szerint a holland jelenségnek több oka is van. Ezek közül az egyik, hogy a nők a keresztény értékek miatt eleve csak később kerülnek ki a munkaerőpiacra: ezt a holland politika is erősítette, így azok a nők, akik részmunkaidőben dolgoznak, továbbra is teljesíteni tudják a hagyományos családi szerepüket.

Forrás: Origo

 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A holland munkavállalók fele részmunkaidőben dolgozik.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector