Startlaphoz Csatlakozz!

Átalakulóban a jóléti államok

Andor: Segélyezéstől a beruházás felé fordultak a jóléti államok

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 15. péntek, 16:32

Az európai jóléti államok átalakulóban vannak, és a segélyezéstől a beruházás felé mozdulnak el belső reformok révén – mondta Andor László volt foglalkoztatási EU-biztos a Világgazdaság konferenciáján.

Andor László előadásában kiemelte: az EU még mindig jóléti nagyhatalomnak számít a Világbank értékelése szerint. Ez azt is jelenti, hogy az EU képes felzárkóztatni tagországokat, illetve akár EU-n kívüli államokat is, ha azok megfelelően használják fel az EU nyújtotta támogatást.
 
  Az idei év legfontosabb szociális, munkaügyi fejleményének a 8,5 eurós német minimálbér bevezetését tartja. Eddig Németország azon kevés EU-tagállam közé tartozott, ahol nem volt általános érvényű minimálbér. Hozzátette: ez a változtatás a magyar gazdaság szempontjából is kiemelt jelentőséggel bír a szoros kétoldalú kapcsolatok miatt. Kiemelte: a növekvő bérszínvonallal nőhet a németországi kereslet, ami segíthet kihúzni a recesszióból az eurózóna gazdaságát.
 
  Magyarországgal kapcsolatban elmondta: hazánk azon EU-tagországok közé tartozik, ahol a válság éveiben jelentős mértékben nőttek az egyenlőtlenségek a jövedelmek újraelosztása, a transzferek változtatása miatt. Az eurózóna fiskális paktumával kapcsolatban kiemelte: a szabályozás korlátozza azt, hogy a szociális juttatások kompenzálják a munkajövedelmek csökkenését.

Forrás: Világgazdaság
 
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Andor: Segélyezéstől a beruházás felé fordultak a jóléti államok.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector