Startlaphoz Csatlakozz!

Közalkalmazott helyett közmunkás

A BM szerint a közfoglalkoztatást nem lehet a munkaerőpiaci munkahelyek megszüntetésére használni

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 15. péntek, 17:31

 A Belügyminisztérium (BM) közlése szerint a közfoglalkoztatás céljával nem egyeztethető össze, hogy azt az elsődleges munkaerőpiac álláshelyeinek megszüntetésére használják.

    Ezt a minisztérium annak kapcsán közölte pénteken az MTI-vel, hogy Borka-Szász Tamás, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökségi korábban tagja közölte, törvényben tiltanák meg, hogy a közszférában dolgozókat „embertelen és igazságtalan” módon közmunkásként foglalkoztassák vissza a korábbinál lényegesen kisebb jövedelemmel. Gréczy Zsolt szóvivő azt mondta, szükség van a közmunkaprogramra, de a mostani program a közmunkát a teljes állással rendelkezőkre is igyekszik kiterjeszteni.

    A Belügyminisztérium közleményében hangsúlyozta, a közfoglalkoztatásról és a közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó, valamint egyéb törvények módosításáról szóló törvény rögzíti, hogy közfoglalkoztatási jogviszony nem létesíthető olyan feladat végzésére, amelynek ellátására törvény közalkalmazotti, közszolgálati vagy kormányzati szolgálati jogviszonyt ír elő.

    A minisztérium szerint a DK-s politikusok tájékozatlansága abban is tetten érhető, hogy mindketten közmunkáról beszéltek, miközben az a közérdekű munkát jelenti, amelyre bíróság ítélheti az embereket. A közfoglalkoztatásban történő részvétel az arra való alkalmasság esetén az egyén választása - hangoztatták.
 


Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A BM szerint a közfoglalkoztatást nem lehet a munkaerőpiaci munkahelyek megszüntetésére használni.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector