Startlaphoz Csatlakozz!

Megerősítette a kormány a pedagógus-szakszervezetekkel 2013-ban kötött megállapodását

A PDSZ tüntet, a PSZ tárgyal

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 16. szombat, 16:35

 Amint arról már hírt adtunk, megerősítette a kormány a pedagógus-szakszervezetekkel 2013-ban kötött megállapodását. A dokumentum kiegészítésére azért volt szükség, mert július 1-jétől a szakképzési feladatok egy része új fenntartóhoz kerül – írja a Magyar Hírlap.

  A pluszpasszusokban a szakképzésért ezentúl felelős Nemzetgazdasági Minisztérium vállalja, hogy teljesíti az alapmegállapodásban foglaltakat, valamint elfogadja a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ és a Pedagógusok Szakszervezete által kötött kollektív szerződést, az annak végrehajtásához szükséges költségvetési fedezetet pedig biztosítja. Szerepel a kiegészítésben az is, hogy a köznevelésért és a szakképzésért felelős miniszter a jogszabályok előkészítésében partneri kapcsolatban együttműködik az oktatási szféra reprezentatív szakszervezeteivel.

  A dokumentumot a kormány részéről Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár és Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára írta alá, az érdekvédők részéről pedig Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), Hajnal Gabriella, az Oktatási Vezetők Szakszervezete és Tóth József, a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet elnöke.

   Eközben a Mendrey László által vezetett Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a Krétakör Alapítvány Norvég Alap által támogatott Humán Platformjával karöltve tüntetést szervez május 21-re, Nem adjuk a jövőt! szlogennel. A demonstrálók a tervek szerint a Blaha Lujza térről vonulnak majd a Szalay utcába, az Emmi elé. A tüntetés Facebook-oldala szerint olyan oktatási rendszert akarnak, „ahol megbecsülik a dolgozókat, nem szegregál az állam, a felsőoktatási intézmények autonómiáját nem korlátozza politikai akarat”. Követeléseik közt van például az azonnali és értékálló bérintézkedés, a sokszor bizonyított tankönyvek ismételt rendelhetősége, az érdemi és nyílt párbeszéd az oktatási szakmával.
 
Forrás: Magyar Hírlap
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A PDSZ tüntet, a PSZ tárgyal.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector