Startlaphoz Csatlakozz!

Kevesebb, mint 600-an regisztráltak eddig

Czomba Sándor szerint sok fiatal szeretne hazajönni külföldről

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 20. szerda, 10:37

Sok fiatal szeretne hazajönni külföldről - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

    A „Gyere haza, fiatal” elnevezésű program sikeres, már közel 600 a regisztráltak száma, a Facebook elérések száma pedig negyvenezer - tette hozzá a politikus.

    Az egy hónapja indult program célja, hogy segítse a külföldön dolgozó magyar fiatalok hazatérését lakhatási, letelepedési támogatással és megfelelő munkahely biztosításával.

    Belföldön mintegy százhatvanezer 25 év alatti fiatal nem tanul és nem dolgozik. Az ő munkához jutásukat segítheti, hogy az állam átvállalja az őket foglalkoztató munkaadók bérjárulékainak 70-90 százalékát fél-egy évre - mondta az államtitkár.

    Czomba Sándor kiemelte: a legnagyobb gond, ha nincs szakképzettsége a munkát keresőnek. Szerinte ezeket a fiatalokat előbb a szakképzésbe kell bevonni, hogy javuljanak elhelyezkedési esélyeik.

    Jelenleg könnyen találhatnak munkát a hegesztők, cukrászok, vendéglátósok, de a kamionsofőri állásra is hatezer embert keresnek a cégek országszerte - mondta az államtitkár.

    Kijelentette: aki akar tanulni az előbb-utóbb talál munkát, a területi egyenlőtlenségeken pedig segíthet a lakhatási támogatás.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Czomba Sándor szerint sok fiatal szeretne hazajönni külföldről.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector